JohnnyCage

A Sony támogatja a rivális MusicNet szolgáltatást

A Sony Music egyes hírforrások szerint anyagi támogatást nyújt a rivális lemezkiadók által létrehozott MusicNet online zeneszolgáltatásnak.

Bár a Sony, illetve a MusicNet képviselői egyelőre nem kívánták kommentálni az értesülést, egyes hírforrások bejelentették: A Sony Music 4 százalékos részesedést vásárolt a rivális lemezkiadók támogatását élvező internetes zeneszolgáltatásban.

A megállapodás az elmúlt napok második olyan üzlei tranzakciója, amelyben az online zeneipar korábbi riválisai kötnek partnerkapcsolatot. Szerdán ugyanis a RealNetworks szerzett kisebbségi részesedést az online zeneszolgáltatást működtető Listen.com-ban, korábbi versenytársában. A megállapodás részeként a közeljövőben a RealNetworks RealAudio technológiája kerül alkalmazásra a Listen.com zeneszolgáltatásában az eddig használt Windows Media Audio formátum helyett.

A RealNetworks egyébként a MusicNet egyik alapító tagja az AOL Time Warner, Bertelsmann AG, illetve az EMI Group médiaóriások mellett. A MusicNet tavaly novemberben került kapcsolatba a Sony Music-kal, amikor az utóbbi társaság biztosította zenéinek online terjesztési jogát a társaság számára. A MusicNet jövőbeli sikerének szempontjából elengedhetetlen, hogy az összes nagy lemezkiadó zenekollekciója megtalálható legyen a szolgáltatáson, ne csak a három fő támogatóé.

"Az utóbbi időben számos hasznos megállapodás valósult meg, mivel az online zeneszolgáltatásoknak az előfizetők hiányában pénzre van szükségük, a lemezkiadók pedig támogatják azokat az internetes zeneterjesztési megoldásokat, amelyektől az illegális fájlcsere hálózatok visszaszorítását várják" - mondta P.J. McNealy, a GartnerG2 piackutató cég egyik elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!