JohnnyCage

Megvásárolta a Napster vagyonát a Roxio

A társaság, amely leginkább CD írási technológiáiról ismert, a napokban sikeresen befejezte az egykori Napster Inc. vagyonának felvásárlását.

Az egykor felhasználók tízmillióit vonzó Napster online fájlcsere szolgáltatást működtető társaság, a Napster Inc. júniusban jelentett csődöt. A társaság vagyonát eredetileg a német médiaóriás Bertelsmann AG készült megvásárolni 9 millió dollárért, de a csődbíróság végülis megakadályozta a lépést.

A Roxio jelenleg a Pressplay-en keresztül kínál online zeneszolgáltatást. A társaság a közelmúltban azonban tervbe vette, hogy egy saját, független zeneszolgáltatást is indít. Azt egyelőre azonban nem tudni, a társaság miként tervezi felhasználni a Napster technológiáját.

"A társaság az elkövetkezendő hónapokban bejelenti, milyen tervei vannak a Napstertől megvásárolt technológiákkal" - áll a Roxio közleményében. A társaság összesen 5 millió dollárt fizetett a Napster szellemi tulajdonaiért.

A lemezkiadók hosszú ideig idegenkedtek zeneszámaik online zeneszolgáltatások részére történő licenszelésétől, részben azért, hogy egyenes utat biztosítsanak saját szolgáltatásaiknak. A társaságok a közelmúltban azonban maguk is beindították zeneszolgáltatásaikat (Pressplay, MusicNet), és a jelenleg is folyó vizsgálatok miatt kénytelenek voltak a külső szolgáltatók felé is nyitni. Ez utóbbi lehetővé teszi a Roxio számára, hogy saját, független zeneszolgáltatást indítson a közeljövőben. A Napstertől megvásárolt technológiák pedig a jövőbeli szolgáltatás alapját szolgálhatják majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!