JohnnyCage

A Network Associates megszerezte az Enterceptet

Az antivírus és spamszűrő megoldásairól ismert Network Associates felvásárolta az Entercept Security-t, ezzel újabb behatolásjelző szoftvert szerzett.

A Network Associates mintegy 120 millió dollárt fizet készpénzben az Enterceptért, amely már a második behatolásjelző szoftvert fejlesztő cég, amelyet az elmúlt néhány napban megszerzett a társaság. Az Entercept szoftvere a szerverek elleni támadásokat hivatott felderítani, a közelmúltban felvásárolt IntruVert Networks pedig egy olyan megoldást fejleszt, amely a gyanús hálózati tevékenységeket felügyelni.

"Ez egy teljesen logikus bővítés annak tekintetében, amilyen megoldásokat jelenleg vállalati ügyfeleinknek nyújtunk" - mondta Art Matin, a Network Associates McAfee Security divíziójának elnöke. "Az Entercept megoldása messze túlmutat a hagyományos antivírus szoftvereken, és többek között ismertetőjel-alapú behatolásjelzést nyújt az ismert támadásokhoz, valamint rendellenesség kijelzést tesz lehetővé az ismeretlen támadásokhoz."

"A behatolásjelző szoftverek megszerzése lehetővé teszi a Network Associates számára, hogy egy új piaci területet hódítson meg, illetve több lábon állva biztosítsa pozícióját. A kibővített termékskálával a Network Associates ráadásul a szélesebb termékportfólióval rendelkező Symantec-kel is hatékonyabban szállhat szembe" - mondta Matt Barzowskas, a First Albany elemzője. "A társaság korábban rendelkezett egy behatolásjelző szoftverrel, de mintegy két évvel ezelőtt eladta azt, hogy kizárólag az antivírus megoldásokra koncentrálhasson" - tette hozzá Barzowskas.

A társaságok azonban egyre inkább egy komplett biztonsági programcsomagot szeretnének alkalmazni, amely megkönnyíti a rendszerek menedzselését, miközben javítja az egyes biztonsági szoftverek közötti összhangot. A komplett biztonsági programcsomagok alkalmazása mellett a társaságoknak ráadásul kevesebb partnercéggel kell kapcsolatot tartaniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!