JohnnyCage

A Philips, és a Sony kezébe került az InterTrust

A szórakoztatóelektronikai óriás Philips Electronics, és Sony cégek szerdán bejelentették, hogy 453 millió dollárért felvásárolták a digitális jogmenedzselő rendszerekkel (DRM) foglalkozó InterTrustot.

A két elektronikai óriás lépésével várhatóan felgyorsul a digitális zenék és videók, illetve a szoftverek másolásvédelmének biztosítása.

A Philips - Sony páros általi felvásárlással az apró InterTrust az elemzők szerint képes lesz szembeszállni a nagy rivális Microsofttal, valamint a Macrovision-nel. A Santa Clara-i (Kalifornia) központú InterTrust 26 olyan szoftveres és hardveres technológia szabadalmát birtokolja, amely a könnyen sokszorosítható digitális anyagok másolásvédelmét szolgálja.

"Ez a lépés igazolja, hogy a digitális másolásvédelmi technológiáknak komoly piaca van" - mondta Steve Lidberg, a portlandi (Oregon) Pacific Crest Securities szakértője. "Jelentős piaci növekedést várunk ezen a területen" - tette hozzá Lidberg.

A Microsofttal folytatott szabadalmi harcban már-már elvérző, súlyos anyagi gondokkal küszködő InterTrust a Philips, és a Sony hátterével komoly sikereket érhet el a piacon. A Compact Disc technológia mögött álló elektronikai óriások úgy vélik, az InterTrust technológiáival a jövőben lehetővé válik a digitális tartalmak interneten keresztüli, biztonságos továbbítása.

A Philips elmondása szerint a társaságok a közeljövőben egy szabad licenszelési programot indítanak, és megpróbálják rávenni a tartalomszolgáltatókat, hogy alkalmazzák az InterTrust technológiáit, amelyek a CD-ktől az MP3 fájlokon keresztül a DVD megoldásokig számos formátum védelmére alkalmasak.

A társaságok szerint a 453 millió dolláros felvásárlási ár részvényenként 4,25 dollárt jelent, ami 26 százalékkal magasabb, mint a társaság keddi részvényárfolyama.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #3
    Mert buták a kiadók... a hardware-ek árát kellene közösen megnövelniók olyan mértékben, hogy bőven befollyon az elmaradt haszon. (DiscMan-ek, DVD és CD és etc. lejátszók árát...)
  • varia #1
    Tette ezt az a ket ceg, aki ugat a masolasvedelrol, de cd-irok, dvd-irok, mp3 playerek ezreit dobja piacra...

    Kit erdekel? Senkit...
    Mi erdekel? A tobb penz...