JohnnyCage

Az ST Micro megvásárolná a Motorola chip üzletágát?

Az érintett társaságok határozottan cáfolják azt az értesülést, miszerint az ST Microelectronics meg akarj vásárolni a Motorola félvezetőgyártással foglalkozó részlegét.

A Financial Times írása szerint az Európa legnagyobb félvezetőgyártójaként ismert ST Microelectronics-nak szándékában áll megvásárolni az amerikai Motorola Inc. chip üzletágát, amely a szakértők szerint mintegy 8 - 12 milliárd dollárt érhet, és a világ második legnagyobb félvezetőgyártójává tenné a társaságot.

Az érintett társaságok egyelőre azonban cáfolják a hírt. "Az ST határozottal cáfol minden olyan értesülést, amely szerint a társaság egyesülni kíván a Motorolával, vagy felvásárolná annak félvezető részlegét" - mondta az ST Microelectronics egyik szóvivője.

A Motorola szóvivője alaptalan híresztelésnek, spekulációnak nevezte a Financial Times írását.

A Financial Times szerint az ST tagadja ugyan, hogy tárgyalásokat folytat a Motorolával, egyes olasz és francia kormányhivatalnokok állítólag azonban megerősítették a két fél közti párbeszédet. A hírforrások szerint az üzlet a jövő évben valósulhat meg. Az ST Microelectronics-ban egyébként résztulajdonnal rendelkezik mind a francia, mind az olasz kormány.

Egyes elemzők szerint ugyanakkor a Motorola félvezető részlege közel akkora, mind az ST teljes egészében, és az utóbbi cég aligha lenne képes felvásárolni a Motorola chip üzletágát. "Túlzottan nagy részleg ahhoz, hogy az ST felvásárolja" - mondta Ed Snyder, a J.P. Morgan elemzője. "Vannak azonban olyan, kisebb részlegek, amelyeket a társaság megszerezhet."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Turmoil #1
    "illetve fel tervezi vásárolni "

    Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!

    "félvezető részlegésnek felvásárlását tervezi", vagy bármi más megkerülő megoldás, plíííz!!!