JohnnyCage

Rekordnyereséget ért el a Sony játék és film üzletága

A japán szórakoztatóelektronikai óriás a tavalyi év utolsó negyedében rekordnyereséget ért el videójáték, illetve film üzletágában, elsősorban a PlayStation 2 konzol kiemelkedő eladásainak, valamint az új DVD-filmek sikereinek köszönhetően.

A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai társaságaként ismert Sony az előzetes várakozásoknál kedvezőbb eredményekkel zárta a tavalyi karácsonyi időszakot. Az elemzők korábban a digitális kamerák, illetve lapos televíziók sikerére, ugyanakkor a fővonalbeli termékek, így a PC-k és DVD-lejátszók gyenge eladásaira számítottak.

A Sony a PlayStation 2 játékkonzol kiemelkedő eladásainak köszönhetően rekordnyereségre tett szert videójáték üzletágában, és a film részleg is kiemelkedő eredménnyel zárt. Az elemzők ennek ellenére úgy vélik, a gyártó csak kismértékben múlta felül az előzetes várakozásokat, így a cég 2002 negyedik negyedéves eredménye nem fogja visszaállítani a társaság korábban lecsökkent részvényárfolyamát.


"A Sony stabil negyedéves eredményt ért el, amely azonban nagyjából megfelel a várakozásoknak, ezért én nem hiszem, hogy a társaság részvényeinek árfolyama jelentősen emelkedni fog" - mondta Hajime Yagi, a Meiji Dresdner Asset Management Co. befektetési menedzsere.

A Sony egyelőre nem módosította március végén záruló költségvetési évének előjelzését, így a társaság 1,52 milliárd dollár nettó nyereségre számít, amely az előző költségvetési év eredményének több, mint tízszerese. A társaság elszámolási évének harmadik negyedében, vagyis 2002 utolsó negyedében 1,06 milliárd dollár nettó nyereséget szerzett, amely rekordnak számít a társaság történelmében, és mintegy 95,9 százalékos növekedés az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

A társaság tegnap bejelentette, hogy a svéd Ericssonnal mintegy 150 millió - 150 millió dollárt fektetnek közösvállalkozásukba, a Sony-Ericsson Mobile AB-be. A 300 milliós beruházással a társaságok a mobiltelefon gyártó vállakozás pénzügyi helyzetét, és versenyképességét kívánják javítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!