Franczy

Két új Xeon processzoros HP szerver

A Hewlett-Packard két olyan új többprocesszoros szerver számítógépet dobott piacra, melyek nagy segítséget nyújthatnak a gyártónak abban, hogy növelhesse a konkurens IBM által az elmúlt időkben alaposan megnyirbált piaci részesedését.


ProLiant DL740
A keresztségben ProLiant DL740 és ProLiant DL760 nevet kapott, Intel Xeon processzoros szerver újdonságok a tervezetnél jóval később jelentek meg, és olyan régi rendszerek felváltására hivatottak, melyeket még 1999-ben dobott piacra a Compaq Computer. Mint ismeretes, a Hewlett-Packard a tavalyi évben fuzionált azzal a Compaq Computerrel, mely nem is olyan rég még komoly piaci részesedéssel rendelkezett az Intel processzoros szerverek piacán, azonban az azóta eltelt időkben az IBM alaposan megnehezítette a cég dolgát.

Gordon Haff, az Illuminata egyik vezető elemzője elmondta, hogy a Compaq Computer, illetve később a Hewlett-Packard mindent megtett annak érdekében, hogy visszaverje az IBM támadásait, azonban tény, hogy a Hewlett-Packard az immár több éves megoldásai révén az utóbbi időkben már nem igazán volt képes arra, hogy felvegye a harcot az IBM x440-es rendszereivel. Nem is olyan rég még a Compaq Computer uralta a nyolcprocesszoros Intel-alapú szerverek piacát, manapság azonban már az IBM van hasonlóan kedvező helyzetben - nyilatkozta Haff.


ProLiant DL760
A Hewlett-Packard által most bejelentett, sokak által várva várt rack-alapú szerver újdonságok közül a ProLiant DL740 mindössze 18 centiméter magas, a ProLiant DL760 magassága pedig valamivel több mint 31 centiméter. A nagyobb teljesítményű és egyben természetesen drágább ProLiant DL760 maximálisan 8 GB memóriát és nyolc darab, egyenként 2 MB cache-sel felvértezett, 2 GHz-es működési frekvenciájú Intel Xeon processzort tartalmazhat, míg a ProLiant DL740 esetében a 2 GB memória, illetve a négy darab, egyenként 1 MB cache-sel rendelkező, 1,5 GHz-es frekvenciájú Intel Xeon processzor jelenti a csúcsot. A ProLiant DL760 mostantól világszerte kapható, még pedig egész pontosan 77364 dolláros áron, a 24999 dollárba kerülő ProLiant DL740 piaci bemutatkozására pedig várhatóan néhány héten belül fog sor kerülni. A Hewlett-Packard állítása szerint ebben a kategóriában a most debütált két új szerver esetében oldható meg először a hibás memóriamodulok működés közben történő kicserélése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!