Franczy

Dell PowerEdge 1655MC pengeszerver

A világ vezető számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer a napokban lerántotta a leplet vadonatúj, PowerEdge 1655MC típusjelzésű blade, azaz pengeszerveréről. A gyártó munkatársai által rendkívül innovatívnak titulált újdonság maximálisan tizenkét darab Intel Pentium III processzort képes magába fogadni, ezenkívül pedig említésre méltó a Dell Computer által az új rendszer esetében bevezetett, minden korábbinál egyszerűbb működésű telepítési és menedzsment szoftver.

Az 5,25 colos (3U) pengeszerver a gyártó szerint tökéletesen megfelel a szerverfarmokon, illetve nagy teljesítményű clusterekben történő felhasználásra. A Dell Computer vadonatúj moduláris szerver termékcsaládjának első tagja, a PowerEdge 1655MC többek közt hat darab duálprocesszoros pengével, SCSI merevlemezekkel, integrált RAID vezérlőkkel, redundáns hálózati megoldásokkal és tápegységekkel, valamint megfelelő teljesítményű hűtési rendszerrel van felvértezve.

"Az újgenerációs PowerEdge pengeszerver kifejlesztése közben mindvégig a leendő vásárlók igényeit tartották szem előtt. A szerver újdonság elsősorban kis helyfoglalásáról, innovatív kialakításáról, valamint széleskörű hardver- és szoftverszolgáltatásairól ismerszik meg, és tökéletesen beilleszthető a vállalatok már meglévő számítógépes infrastruktúrájába" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Mike Fister, az Intel Enterprise Platforms Group alelnöke és egyben vezérigazgatója.

A Dell Computer munkatársai kiemelték, hogy a PowerEdge 1655MC pengeszerver révén a hagyományos 1U méretű rack-alapú szerverekhez képest mintegy 30 százalékos megtakarítás érhető el, ugyanis a benne megtalálható hat darab penge többek közt közös tápellátással, hűtési rendszerrel és hálózati megoldásokkal van ellátva. Ugyancsak figyelemre méltó, hogy a gyártó állítása szerint az új rendszernek köszönhetően akár 80 százalékkal csökkenthető a felhasznált kábelek mennyisége, illetve 50 százalékkal a szerverek helyfoglalása. A Microsoft Windows 2000 Server, Microsoft Windows 2000 Advanced Server és Red Hat Linux operációs rendszerekkel történő működésre felkészített PowerEdge 1655MC típusjelzésű pengeszerverek mostantól világszerte kaphatók, kezdőáruk pedig 3298 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!