Franczy

Megújult HP ProLiant szerverek

A Hewlett-Packard a napokban bejelentette ProLiant szerver számítógépeinek felfrissített változatait, melyek közül az egyik az Intel legújabb Xeon MP processzorára épül. A kisebb-nagyobb módosításon, vérfrissítésen átesett rack-alapú HP ProLiant DL320 és HP ProLiant DL360, valamint HP ProLiant DL580 típusjelzésű szerverek a Compaq Computertől származó technológiákra épülnek. Mint ismeretes, a Hewlett-Packard és a Compaq Computer a közelmúltban fuzionált egymással.

A megújult HP ProLiant DL580-as szerver számítógépek az Intel közelmúltban debütált nagy teljesítményű Xeon MP mikroprocesszoraival vannak felvértezve, melynek köszönhetően az új rendszerek elődeikhez képest megközelítőleg 26 százalékkal nagyobb teljesítményre képesek, legalábbis a Hewlett-Packard állítása szerint. Ezen korábban Gallatin fejlesztési kódnevet viselt processzorok kifinomultabb gyártási technológiák segítségével készülnek mint elődeik, ezenkívül pedig azoknál magasabb működési frekvenciával és nagyobb gyorsítótárral is rendelkeznek. A gyártó képviselői a bejelentés kapcsán kiemelték, hogy a ProLiant DL580-as rendszerek speciális memória alrendszerüknek köszönhetően akkor is működőképesek maradnak, ha esetleg egyik memóriachipjük felmondja a szolgálatot. A Hewlett-Packard ezen mostantól megvásárolható újdonságának kezdőára 7199 dollár.

A HP ProLiant DL320 típusjelzésű szerver újdonság az Intel 2,26 GHz-es Pentium 4-es processzorára épül, és az ígéretek szerint egy-két héten belül világszerte kapható lesz. A rendszer kezdőára 1449 dollár. A HP ProLiant DL360-as szervert a Hewlett-Packard elsősorban olyan webkiszolgálással foglalkozó adatközpontokba szánja, ahol rendkívüli fontossággal bír a szerverek lehető legkisebb helyfoglalása. A gyártó ígéretei szerint néhány héten belül világszerte kapható HP ProLiant DL360 kezdőára 2599 dollár.

Az IDC piackutató cég legfrissebb adatai szerint a Hewlett-Packard továbbra is vezeti az Intel processzoros szerverek piacát, mely a 4,3 milliárd dollárosra tehető piacon mintegy 32 százalékos részesedéssel rendelkezik, megelőzve többek közt a piac 21 százalékát uraló Dell Computert, illetve a 17 százalékos részesedésű IBM-et.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!