JohnnyCage

SiS-alapú alaplapok áradatától tartanak a gyártók

A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) megállapította, hogy a tajvani SiS egyes chipkészletei sértik a UMC szabadalmait, ezért az alaplapgyártók várhatóan áron alul értékesítik egyes SiS chipsetes megoldásaikat.

Az International Trade Commission (ITC) amerikai részlege október 7-én megállapította, hogy a Silicon Integrated Systems (SiS) egyes chipkészletei sértik a United Microelectronics Corporation (UMC) chipgyártási eljárásokkal kapcsolatos szabadalmait. Néhány alaplapgyártó ezért attól tart, hogy riválisai nagymennyiségű SiS chipkészletes alaplapot fognak jóval a szokásos ár alatt értékesíteni az európai és ázsiai piacon.

A US-ITC határozata szerint a SiS-alapú alaplapokat egy 60 napos elnöki felülvizsgálati idő alatt még lehet forgalmazni az Egyesült Államokban, de a társaságok kötelesek a különálló chipkészletek árának 100, az alaplapok árának pedig 39 százalékát óvadékként letenni.

A tajvani chipset gyártó SiS szerint az ITC ítélete nem fogja jelentősen befolyásolni a társaság chipkészlet szállításait, mivel a cég már átállt egy olyan gyártási eljárásra, amely nem tartalmazza a kérdéses technológiákat. A gyártó ingyenesen kicserél minden olyan chipkészletet, amelyet az alaplapgyártók még nem építettek be alaplapjaikba. A társaságok ennek ellenére elővigyázatosak, mivel kérdéses, hogy a SiS új gyártási eljárása átjut-e az amerikai vizsgálatokon.

Az alaplap gyártókra gyakorolt hatása mellett az ITC döntése a chipkészlet piacot is jelentősen felkavarta. A társaságok szerint amennyiben a szabályzóbizottság kitiltja a SiS chipkészleteket az Egyesült Államokból, elsősorban a rivális Intel jár jól, mivel a VIA Technologies-t az Intel Pentium 4 licensz hiánya ezidáig is visszatartotta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!