JohnnyCage

Erős hónapot zártak az alaplapgyártók

Az alaplapgyártók általánosan erős hónapot zártak szeptemberben, a négy vezető társaság pedig feltehetően havi szállítási rekordot döntött.

Bár a szeptemberi iskolakezdési vásárlószezon idén nem hozott olyan mértékű keresletnövekedést, mint az elmúlt években, az alaplagyártók meglehetősen jó eredményeket értek el a hónapban, különösen az IT ipar többi képviselőjéhez képest.

A piacvezető ASUStek Computer eladásainak jelentős növekedését elsősorban az európai nagykereskedelmi piacnak köszönheti. A társaság teljes szeptemberi bevétele az előzetes számítások szerint 11 milliárd tajvani dollár körül alakult, amely rekord a társaság történelmében. A kiemelkedően jó eredményt hozó alaplap üzletág mellett az ASUStek a notebookok, és grafikus kártyák piacán is megállta a helyét. A társaság szeptemberben 90 ezer notebookot, és mintegy 400 ezer grafikus kártyát értékesített.

A Gigabyte Technology a leszállított alaplapok mennyiségével döntötte meg saját rekordját. A társaság szeptemberben 1,1-1,5 millió alaplapot szállított le partnereinek, de a jelek szerint az októberi eredmények akár még ennél is jobbak lehetnek.

A Micro-Star International (MSI) mind alaplap-, mind grafikus kártya eladásait növelni tudta szeptemberben. A társaság bevétele azonban már nem emelkedett ilyen mértékben, ami az alaplapok átlagos eladási árának csökkenésével magyarázható.

Az Elitegroup Computer Systems (ECS), amely szintén a négy vezető alaplapgyártó közé soroható, 1,55-1,6 millió alaplap szállításával a Gigabyte-hoz hasonlóan saját rekordját döntötte meg szeptemberben. Mivel az ECS notebook üzletága egyelőre nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, a társaság összbevételének növekedése az elmúlt hónapban a jó alaplap eladások ellenére is "csak" 10 százalékos volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!