JohnnyCage

Elveszítik piaci erejüket a tajvani alaplapgyártók

A tajvani gyártók számukra egyre kedvezőtlenebb körülmények között szállítják alaplapjaikat az OEM számítógépgyártóknak, mivel a feltételeket egyre inkább a megrendelők kezdik megszabni.

A vezető PC gyártók, mint a Hewlett-Packard (HP), vagy a Dell Computer olyan piaci erőt képviselnek, amely felborítja a gyártók és megrendelők közötti egyensúlyt, állítják egyes szakértők. A kínai gyártók egyre erősebb konkurenciát állítanak a tajvani alaplapgyártóknak, miközben a PC gyártó óriások óriási rendelési mennyiségüknek köszönhetően maguk szabhatják meg a feltételeket.

A nagy PC gyártók, mint a Compaq Computer, a HP, a Dell, vagy az IBM korábban kénytelenek voltak előre lefoglalni a tajvani cégek gyártókapacitását, ha biztosítani akarták alaplap utánpótlásukat. A tajvani alaplapgyártók ennek megfelelően könnyebben alakíthatták az árakat, és egyéb feltételeket saját tetszésüknek megfelelően.

A piaci helyzet jelenleg azonban olyan kiélezett, hogy a gyártók nyereségükről szinte teljesen lemondva harcolnak az OEM cégek megrendeléseiért, miközben a versenyképesség megőrzése érdekében továbbra is jelentős összegeket kénytelenek áldozni a fejlesztésekre. Az OEM partnerek az utóbbi időben ráadásul már nem kénytelenek elkötelezniük magukat egy előre meghatározott mennyiség megvásárlása mellett, állítják egyes, vezető gyártókhoz közeli hírforrások.

A tajvani alaplapgyártók ennek ellenére továbbra is komoly lehetőségeket, és jelentős növekedési esélyt látnak az OEM piacban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!