JohnnyCage

Tajvanba telepíti központját a Tyan

A csúskategóriás, elsősorban munkaállomásokba és szerverekbe szánt alaplapokat készítő amerikai cég ázsiai eladásainak növelése érdekében Tajvanba telepíti központját.

A fremonti (Kalifornia) központú cég a közelmúltban úgy döntött, áttelepíti székhelyét Tajvanba. A lépéstől a társaság elsősorban azt reméli, hogy jelentősen növelni tudja eladásait a lendületesen növekvő ázsiai piacon.

Az áttelepítési döntés azután született, hogy a cég partnere, a tajvani Mitac International egy tőkeemelési lépéssel megszerezte a társaság részvényeinek valamivel több, mint 50 százalékát. A Mitac 1997 óta szoros partnerkapcsolatban áll a Tyan Computerrel, amelyben egy ideje részesedéssel is rendelkezett. A két céget emellett közös gyártási csatornája is összekötötte.

A tőkeemelést követően a Tyan igazgatótanácsának elnöke az a Francis Tsai lesz, aki egyben a Mitac Group elnöke is. Symon Chang, a Tyan alapítója továbbra is az alaplapgyártó elnök- vezérigazgatója marad.

A Tyan új, tajvani központja, amely a tervek szerint októberben lép szolgálatba, egyaránt otthont fog biztosítani a társaság pénzügyi, értékesítési, és fejlesztési részlegeinek. Az amerikai központ a jövőben a speciális fejlesztési feladatokkal foglalkozik majd, a társaság termékei pedig a Mitac International kunshani (Kína) gyárában fognak készülni.

Chang szerint a központ áthelyezésére az is okot adott, hogy az ázsiai piaccal ellenben az amerikai és európai eladások folyamatosan csökkennek. A Mitac International segítségével a társaság nem csak költségeit csökkentheti, de a kínai piacra is bejuthat, tette hozzá a vezető.

A Tyan, amely jelenleg bevételeinek 60 százalékát szerver/munkaállomás alaplapokból, a fennmaradó 40 százalékot pedig csúcskategóriás asztali alaplapokból szerzi, a jövőben a grafikus kártyák piacára is be kíván lépni. A társaság a kanadai ATI Technologies chipjeire fogja építeni csúcskategóriás megoldásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!