JohnnyCage

A júliusi visszaesés hoz növekedést a kisebb alaplapgyártóknak

A másodvonalbeli tajvani alaplapgyártók augusztusban nagyobb mértékű növekedést regisztráltak, mint nagyobb társaik, ennek oka elsősorban azonban a jelentős júliusi visszaesésben keresendő.

Egyes hírforrások szerint a kisebb gyártók jelentős augusztusi növekedése gyakorlatilag alig több, mint a rend visszaállása a júliusi mélyrepülést követően.

Júliusban a másodvonalbeli alaplapgyártók eladásai jelentősen visszaestek, amelynek okát a szakértők a piac gyengélkedésében, a szóban forgó cégek viszonylag magas eladási áraiban, illetve a meglehetősen szerteágazó, zavaros termékskálákban látják.

A másodvonalbeli tajvani alaplapgyártók közül az Albatron Technology, Jetway Information, Epox Computer, Acorp Electronics, Chaintech Computer, illetve Diamond Flower Instrument (DFI) cégek 20 százalék feletti növekedést értek el augusztusban, a Shuttle Inc. pedig júliusi eredményeit ismételte meg.

Az említett gyártók közül az Albatron Technology, Jetway Information, Acorp Electronics, és Chaintech Computer cégek jelentős extrabevételre tettek szert új eszközök, mint set-top box rendszerek, komplett számítógépek, és perifériaeszközök kiadásával. A legjobb eredményt a Chaintech érte el, a társaság bevétele 47 százalékkal emelkedett augusztusban, és elérte az 50 millió tajvani dollárt.

A vezető alaplapgyártók, mint az ASUStek Computer, Elitegroup Computer Systems (ECS), Micro-Star International (MSI), illetve Gigabyte Technology egyelőre nem hozták nyilvánosságra augusztusi eredményeiket, az elemzők azonban 10 - 15 százalékos növekedést várnak a júliusi bevételekhez képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!