JohnnyCage

Intel, Philips: Közös fejlesztési szolgáltatások

Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai cége a világ legnagyobb chipgyártójával karöltve olyan szolgáltatást indított, amely lehetővé teszi bizonyos elektronikai eszközök gyors kifejlesztését.

A közös projekt célja olyan tervezési, fejlesztési, és gyártási szolgáltatások biztosítása más gyártóknak, amellyel azok könnyebben, olcsóbban, és gyorsabban fejleszthetik ki mobil, autós, illetve otthoni elektronikai eszközeiket.

A Pronto++ Software and Systems elnevezésű projekt az eszközök belső megoldásaival, külső borításával, valamint szoftveres, és szolgáltatási hátterével egyaránt foglalkozik. A két társaság szerint máris számos potenciális ügyfél kapcsolódott a szolgáltatáshoz, a konkrét nevek egyelőre azonban nem nyilvánosak.

Egyes elemzők szerint a projekt lehetőséget ad a Philips-nek, hogy tervezési és gyártási tapasztalatát kisebb cégeknek nyújtott szolgáltatás formájában is kamatoztassa, a chipóriás Intel pedig szélesebb körben is elterjesztheti a Pronto++ eszközök alapjául szolgáló XScale processzorait. Az XScale chipek ezidáig ugyanis nem jutottak be a szórakoztatóelektronikai eszközök piacára.

A Pronto++ eszközök alapjául 60 - 70 százalékban ugyanazok a komponensek fognak szolgálni, némileg más kialakításban, különböző külsővel. A két cég szerint ez teszi lehetővé, hogy mind a fejlesztési ciklus időtartama, mind a fejlesztés költsége drasztikusan lecsökkenjen.

A 200 - 1000 dollár közötti árszegmenst célzó Pronto++ eszközök alapja kezdetben az Intel XScale PXA250 processzor lesz, amelynek órajele 200 - 400 MHz lehet. Az alkalmazástól függő beágyazott szoftverek Linux, illetve Windows CE operációs rendszereken futhatnak a készülékeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!