JohnnyCage

Együttműködési megállapodást kötött az IBM és a Borland

Az IBM Corp., illetve a Borland Software a két társaság hétfői bejelentése szerint olyan együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a cégek egymás szoftvereit is mellékelik saját programcsomagjaikban.

Mint a társaságok képviselői hétfőn bejelentették, az elsősorban Windows és Linux fejlesztőket célzó megállapodás szerint mindkét cég mellékelni fogja a másik szoftvereit programcsomagjaiban. Az IBM Corp. még a nyár folyamán megkezdi a Borland Software Delphi Studio Architect, C++Builder Enterprise, és Kylix Enterprise szoftvereinek mellékelését saját, DB2 Universal Developer's Edition, illetve DB2 Universal Personal Edition megoldásaihoz.

A 30 napig működő, ingyenes kipróbálási verziók IBM szoftvercsomagokhoz való mellékelésével a Borland azt reméli, még több fejlesztő nyer betekintést a megoldásokba. A kétirányú megállapodás szerint ugyanakkor a Borland is mellékelni fogja az IBM egyes megoldásainak próbaváltozatait szoftvereihez.

Szintén a megállapodás részeként egy közös, szoftverfejlesztőket célzó portált is létrehoz a két cég, amely az IBM szerverein lesz megtalálható, népszerűsítését viszont közösen fogják végezni a társaságok.

Ami a Borland Software-t illeti, a társaság az utóbbi időben számos szövetséget kötött különféle cégekkel. Az elmúlt héten például a BEA Systems-szel írt alá egy marketing megállapodást a társaság, amelynek értelmében a BEA Systems forgalmazni fogja a Borland JBuilder Java fejlesztőrendszerét. A Borland cserébe külön JBuilder változatot fog készíteni a BEA WebLogic alkalmazásszerveréhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zedas #2
    Mert a DB2 az jó szerinted? :)))
    Bug hegy...
  • mir #1
    a királyság azért csak az lenne, DB2 lenne integrálva, vagy úgymond alapértelmezetté téve a builederekben, és a delphiben az interbase helyett, ami azért nem olyan nagyon jó...