Franczy

Továbbra is van esély a Micron és a Hynix egyesülésére

Steven Appleton, az amerikai Micron Technology vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy továbbra is bízik abban, hogy cége egyesülni tud az egyik legnagyobb dél-koreai memóriagyártó céggel, a Hynix Semiconductorral. Appleton szerint mindkét félnek felül kell emelkednie a fúzióval kapcsolatos esetleges ellenérveken, és meglátása szerint ezt követően mihamarabb egyesíteni kell a két cég memóriagyártó kapacitásait.

"Úgy gondolom, hogy senkinek sem lehetnek kétségei a Micron Technology általános értékei, vagy a Hynix Semiconductor munkaerejének értékei kapcsán. Meglátásom szerintem az egyesülést egyelőre gátló viták a hitelezők, a cégvezetők, valamint a részvényesek között folynak, azonban ezen vitákat mihamarabb le kellene zárni, és felül kellene emelkedni bizonyos problémás dolgokon" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Appleton.

Appleton utalt arra, hogy a Micron Technology és a Hynix Semiconductor fúzióját az idei év elején a dél-koreai cég igazgatósági tanácsa fúrta meg, amikor is leszavazta azt a mintegy 3,5 milliárd dollárról szóló adásvételi szerződést, melynek keretein belül a Hynix Semiconductor eladta volna a memóriagyártással foglalkozó részlegét a Micron Technology-nek. Appleton hangsúlyozta, hogy cége, a Micron Technology továbbra is érdekelt az ügylettel kapcsolatban, így amennyiben a Hynix Semiconductor képviselői kopogtatnak az ajtaján, ő minden további nélkül kész újrakezdeni az üggyel kapcsolatos tárgyalásokat. Appleton egyébként elárulta, hogy a Micron Technology és a Hynix Semiconductor képviselői a dél-koreai gyártó fúzió ellenes döntése óta nem folytattak tárgyalásokat egymással.

"Amennyiben a Hynix Semiconductor túl tudja tenni magát az egyesülés kapcsán benne felmerült problémás dolgokon, akkor véleményem szerint semmi sem állhat az egyesülés útjába. Ezzel együtt jelen pillanatban képtelenség lenne megmondani, hogy vajon a fúzióra sor fog-e kerülni a közeljövőben" - mondta Appleton. Szakértők szerint egyébként a Hynix Semiconductor és a Micron Technologies esetleges egyesülése komoly változásokat hozhat a memóriachipek és az egyéb félvezető eszközök piacán, hiszen a dél-koreai-amerikai érdekcsoportosulás közös erővel könnyedén maga mögött tudhatná a világ egyik legnagyobb, memóriachipek és félvezetők gyártásával foglalkozó cégét, a Samsung Electronics-et, mely cég - mint az köztudott - a Hynix-hez hasonlóan dél-koreai központú.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #1
    Egy esetleges - és most már igen valószínű - fúzió
    a memória-modulok stabil és magas árához vezet. Mondhatnám hogy vegyetek DDR modulokat minél gyorsabban, de jövőre meg itt lesz a DDR II...