JohnnyCage

FIC, Foxconn, ASUStek, és Tatung: a HP desktopok jövőbeli gyártói

A Hewlett-Packard (HP) egyes hírek szerint kibővítette partnerkapcsolatát a First International Computer (FIC), Foxconn Electronics, ASUStek Computer, és Tatung cégekkel, amelyek a társaság asztali rendszerit fogják gyártani 2003-ban.

A Dél-Koreai Trigem, és az amerikai Sanmina-SCI társaságok emellett továbbra is megőrzik kapcsolatukat az óriáscéggel. 2003-ban ugyanakkor a tajvani Lite-On Electronics, és a Micro-Star International (MSI) nem fog szállítani ezközöket a társaságnak.

A döntés azt követően született meg, hogy a tajvani PC- és komponensgyártók minden erejükkel igyekeztek megőrizni a Compaq-kal egyesült óriással fenntartott kapcsolatukat. A Hewlett-Packard és Compaq Computer cégek tavaly 7,5 millió, illetve 10 millió asztali számítógépet értékesítettek.

A First International Computer (FIC) a jövőben is szállít alaplapokat, illetve üzleti és otthoni célra szánt asztali PC-ket a HP-nek. A társaság által gyártott Pavilion, Presario, és Evo asztali gépek elsősorban az európai és amerikai piacon kerülnek majd értékesítésre.

A Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) a HP üzleti szegmenst célzó asztali PC-it fogja gyártani. Az ASUStek Computer az üzleti PC-k alaplapjait fogja szállítani, a Tatung pedig otthoni célra szánt számítógépeket szerel majd össze a HP-nek.

A Hewlett-Packard hivatalosan egyelőre nem döntött a társaság 2003-as notebook szállítóiról. Egyes hírek szerint a megrendeléseket az Inventec és Quanta Computer cégek nyerték el, mindez azonban még korántsem biztos. A hivatalos bejelentésre várhatóan a notebook üzletágat vezető Alex Gruzen júliusi, tajvani látogatásán kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!