Franczy

Az Infineon új partnereket talált

Németország egyik legnagyobb chipgyártó cége, az Infineon Technologies képviselői az elmúlt hét végén azt nyilatkozták, hogy az Infineon e hét elején fontos bejelentést tesz azzal kapcsolatban, hogy a jövőben mely cégekkel kíván együttműködni. A cég képviselői a napokon belül megkötendő együttműködési szerződés kapcsán egyelőre csak annyit árultak el, hogy az Infineon két vezető chipgyártóval kíván társulni, így a szakértők egyelőre csak találgatnak, hogy vajon mely cégek lesznek az Infineon partnerei. Cégünk, az Infineon, valamint a félvezetőipar két vezető cége hamarosan bejelent majd egy közös üzleti és technológiai modellt - áll az Infineon által az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményben.

Az Infineon tehát egyelőre nem kívánta megnevezni két új partnerét, mindenesetre a "titok"-ra hamarosan fény fog derülni, ugyanis az együttműködési szerződés napokban a németországi Münchenben történő hivatalos bejelentésén mindhárom cég vezetői képviseltetik majd magukat. Egyes szakértők szerint elképzelhető, hogy az Infineon egy olyan, leginkább a közös technológiai kutatásra és fejlesztésre fókuszáló együttműködési szerződést kíván bejelenteni, mint amelyet a Motorola, a Philips és az STMicroelectronics vezetői írtak alá a hónap elején. Mint ismeretes, az említett három óriás cég elsősorban azért kötötte meg ezt a szerződést, mert vezetőik rájöttek, hogy közös erővel könnyebben, gyorsabban és ráadásul olcsóbban lehet új chipeket kifejleszteni.

Malcolm Penn, az angliai Sevenoaks-ban székelő Future Horizon nevezetű független kutatócég szakértője szerint az Infineon nagy valószínűséggel az IBM-mel, illetve a Toshibával fog együttműködési szerződést kötni, ami egyébként már csak azért is valószínű, mert a német chipgyártó cég ezen két céggel köztudottan jó kapcsolatokat ápol. Egy másik brit szakértő szerint az Infineon egyik partnere jó eséllyel a tajvani Nanya Technologies lesz. Az Infineon és a Nanya egyébként idén májusban már megegyezett egy közös, tajvani memóriachip gyártóüzem felépítésével kapcsolatban, igaz az ezzel a projekttel kapcsolatos szerződéseket eddig még nem véglegesítették. Más források szerint egyébként elképzelhető, hogy az Infineon egyik új partnere az ugyancsak tajvani UMC lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!