Franczy

Az RIAA a technológiai cégekkel kíván tárgyalni

Az RIAA (Recording Industry Association of America), vagyis az amerikai hanglemezkiadó cégeket magába tömörítő érdekvédelmi szervezet képviselői szerdán bejelentették, hogy az RIAA a közeljövőben minden eszközt igénybe kíván venni annak érdekében, hogy a jövőben elfogadásra kerülő internetes és digitális rádiós szabványokba megfelelő másolásvédelmi technológiák kerüljenek bele. Mitch Glazier, a szervezet egyik fő szószólója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az RIAA megpróbálja felvenni a kapcsolatot minden szóba jöhető információs technológiai, illetve fogyasztói elektronikus eszközöket gyártó cég képviselőivel, és az RIAA ezen cégeknél nem titkoltan annak érdekében fog lobbizni, hogy az interneten, műholdakon, illetve kábeltelevíziós hálózatokon keresztül továbbított digitális zenéket a jövőben olyan, normál helyzetben észrevehetetlen jelekkel vegyítsék, mely jelek lehetetlenné teszik a zenei felvételek illegális másolgatását.

Szakértők szerint a RIAA most önszántán kívül sajnos éppen azon van, hogy a hanglemezkiadók és a technológiai cégek közötti szakadék tovább növekedjen. A hét elején a világ legnagyobb technológiai cégei egy közösen írt nyílt levelet intéztek a kiadókhoz és a hollywoodi stúdiókhoz. Ebben a többek közt a chipgyártó Intel, a számítógépgyártó IBM, valamint a szoftverfejlesztő Microsoft cégek vezetői által aláírt dokumentumban az olvasható, hogy a technológiai cégek nem kívánják megakadályozni a felhasználókat abban, hogy különböző digitális zenei felvételeket hallgassanak, illetve másolgassanak, de főleg nem olyan módon megakadályozni, ahogy azt az RIAA szeretné.

Glazier elmondta, hogy az RIAA szerint az interneten, műholdakon, illetve kábeltelevíziós hálózatokon keresztül sugárzott zenei felvételek illegális másolásának, illetve terjesztésének a legegyszerűbb módon úgy lehetne gátat vetni, hogy a jövőben napvilágot látó hardverekben, illetve szoftverekben helyet kapna egy olyan újfajta másolásvédelmi technológia, mely különbséget tudna tenni az úgymond normál zenei felvételek, valamint a kizárólag rádiós műsorszórás keretein belül sugározható digitális zeneszámok között. Az RIAA szerint az lenne az üdvözítő, ha az új hardverek és szoftverek egyszerűen megakadályoznák a csak rádiós célokra felhasználható zeneszámok letöltését, másolását, illetve internetre történő feltöltését. Mivel ezen rádiós másolásvédelmi technológiát sok cég magától minden bizonnyal nem alkalmazná, az RIAA törvényi úton szeretné szabályoztatni a rendszert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zer0 #5
    En nagyon remelem, hogy nem fogjak tudni megvalositani ezt a remalmot... Termeszetesen gatat kell szabni a 'mertektelen' kalozkodasnak DE NEM MINDENARON.


  • Laci73 #1
    Komolyan mondom, rossz végigolvasni.