JohnnyCage

Az otthoni hálózatokat kellene célozniuk a lemezkiadóknak

Ahogy a lemezkiadók bevételei a gazdasági visszaesés, illetve a kalózmásolás terjedése miatt folyamatosan csökkennek, a társaságoknak a következő nagy dobásra, az otthoni digitális hálózatokra kellene összpontosítaniuk. Legalábbis ez áll egy napokban kiadott jelentésben.

- Amikor egy új digitális technológia megjelenik, a zeneipar már-már hagyományosan várakozó álláspontba helyezkedik, amely aztán a Napster esetéhez hasonló szituációkat eredményezi, vagyis amikor egy kialakult helyzetre kell reagálni, és vissza kell zárni a szellemet a palackba - mondta Joe Laszlo, a jelentést készítő Jupiter Media Metrix vezető elemzője.

- A szélessávú (broadband) internetkapcsolatok PC-k közti megosztása várhatóan fel fogja gyorsítani az otthoni hálózatok elterjedését, de a zene fogja azokat általánosítani - tette hozzá Laszlo.

Az otthoni hálózatok többek között televíziókat, Hi-Fi tornyokat, videókat, DVD-ket, és számítógépeket kötnek össze, lehetővé téve a zenék és videók gyors továbbítását az egyes eszközök között, illetve az internetes kapcsolat megosztását. A Jupiter Media Metrix jelentése szerint 2006-ra mintegy 23 millió amerikai háztartás fog rendelkezni otthoni számítógépes hálózattal, amely a tavalyi 6 millió közel négyszerese. Ezen háztartásokból 17 millió fog szélessávú internethozzáféréssel rendelkezni, áll a júliusi Plug.In konferenciára készített tanulmányban.

A Jupiter szerint kétféle otthoni hálózat van kialakulóban: Az egyik a PC, a másik pedig egy televíziós set-top-box készülék köré épül. A piackutató cég azt tanácsolja a lemezkiadóknak, internetszolgáltatóknak és elektronikai cégeknek, hogy e két megoldás köré alakítsák ki jövőbeli megoldásaikat.

Laszlo szerint a zeneiparnak olyan megoldások felé kellene fejlesztenie, amely a felhasználókat és a lemezkiadókat egyaránt kiszolgálja. Az elemző szerint a Hewlett-Packard, SonicBlue és Simple Devices gyártók már most is kínálnak olyan eszközöket, amelyekkel a PC és a Hi-Fi torony összeköthető. "A lemezkiadóknak határozottan állást kell foglalniuk az olyan kérdésekben, mint például a digitális jogmenedzselő rendszerek beépítése" - mondta. "A lemezkiadók támogatnak minden olyan technológiát, amely kielégíti a zeneszeretők igényeit, és védi a szerzői jogokat" - közölte az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA).

A Jupiter jelentésének előjelzési része egy 2097 felhasználó bevonásával készített felmérésre épül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #1
    Joe Laszlo :D
    "Lazlow, .. are you Hungarian?"