JohnnyCage

AOL: Szupertöltött adatfolyamok

Az AOL Time Warner csendben egy olyan technológiát fejleszt, amely drasztikusan lecsökkentheti az audió- és videó adatfolyamok online sugárzási költségeit, állítják a fejlesztéshez közel álló hírforrások.

Az Ultravox kódnéven futó fejlesztésről az AOL Time Warner ezidáig semmilyen információt nem kívánt közölni, de belső hírforrások szerint a társaság célja egy olyan megoldás kifejlesztése, amellyel a hálózati útvonalválasztók (routerek) sokkalta hatékonyabban továbbíthatnák a nagy médiafájlokat, mint ezidáig.

- Az Ultravox fájlformátumok és hálózati kapcsolóberendezések kombinációja - mondta a hírforrás. - A megoldás lehetővé teszi, hogy egy olcsó kapcsoló is mintegy tízezer felhasználót szolgáljon ki, ne ezret, mint egy drága SUN rendszer, vagy százat, mint egy Windows NT megoldás - tette hozzá.

Az Ultravox azonban csak egy azon számos erőfeszítésből, amelynek célja az internetes audió- és videómegoldások minőségének javítása. Az internetes adatfolyam-alapú továbbítás ugyanis még mindig túlzottan költséges, a minőség pedig messze elmarad az elvárttól.

Az AOL Time Warner ezidáig a RealNetworks technológiáját használta az audió- és videófájlok adatfolyam-alapú továbbításához, az Ultravox projekt azonban arra utal, hogy a társaság nagyobb önállóságot szeretne a területen. A médiaóriás elsősorban az internetes műsorszolgáltatás költségét szeretné jelentősen lecsökkenteni, illetve a multimédia adatfolyamok minőségét kívánja feljavítani, állítja a hírforrás.

Eközben azonban a riválisok sem tétlenkednek saját intelligens útvonalválasztó megoldásaikkal, amelyek hasonlóképp a hálózat túlterhelődését, illetve az ebből következő fennakadásokat hivatottak kiküszöbölni. A RealNetworks márciusban jelentette be TrueStream megoldását, amely a korábbiaknál sokkal kisebb várakozási időt ígér az audió- és videótovábbításban, a Microsoft pedig az év végén megjelenő Corona-val kíván vezető pozíciót szerezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Improve #3
    Az ilyesmiknek semmi értelme. Van egyáltalán valaki aki használ ilyesmit?
    Fejlesszenek inkább gyorsabb internetelérési technológiákat.
  • hansregenkurt #1
    lesz akkor majd nemulasss! mehet a dallasz online!