JohnnyCage

Albumletöltéseket kínál a Universal az EMusic oldalán

A pénzügyi nehézségekkel küszködő médiaóriás zenei leányvállalata kedden bejelentette, hogy a társaság EMusic részlegén keresztül zenei albumokat tesz elérhetővé a felhasználóknak.

A világ legnagyobb lemezkiadójaként ismert Universal Music képviselőjének elmondása szerint a társaság mintegy ezer albumot tesz elérhetővé a társaság EMusic.com részlegén keresztül. Az EMusic.com a Vivendi Universal Net USA egyik üzletága.

Az új zenelicenszelési program keretében elérhetővé tett zeneszámok elsősorban a lemezkiadó háttérkatalógusából származnak, és olyan előadók albumain találhatók meg, mint B.B. King, Jimmy Buffett, a Four Tops, Joe Cocker, Ringo Starr, és Steve Wonder.

- Olyan albumokról van szó, amelyeket mostanság nem egyszerű megszerezni - mondta Larry Kenswill, az Universal Music Group eLabs divíziójának elnöke. - Ezeknek a daloknak több polcon meg kellene lenniük - tette hozzá.

A Universal Music albumai az EMusic katalógusát fogják bővíteni. Az EMusic jelenleg havi 9,99 - 14,99 dolláros előfizetési díjért mintegy 200 ezer zeneszámot kínál letöltésre a felhasználóknak MP3 formátumban. Az MP3 formátum miatt a zeneszámot a felhasználók audió CD-re írhatják, illetve hordozható lejátszóra is letölthetik.

A Vivendi Universal közelménye szerint az EMusic jelenleg mintegy 50 ezer felhasználóval rendelkezik. A társaság előfizetés-alapú online zeneszolgáltatása a rivális FullAudio, Rhapsody, Liquid Audio, Pressplay, és MusicNet szolgáltatásokkal verseng.

Az óriáscég lépése egy újabb próbálkozás a felhasználók elcsalogatására az ingyenes, ugyanakkor illegális fájlcsere hálózatoktól, amelyek a lemezkiadók szerint aláássák tevékenységüket. - A többiekhez hasonlóan mi is azt próbáljuk kitalálni, mit lehetne kezdeni a tiltott szolgáltatásokkal - mondta Kenswill. - A zsűri az otthonokban van, a döntés a felhasználóké.

A vezető úgy gondolja, hogy az előfizetés-alapú online zeneszolgáltatások versengése jót tesz a piacnak. A társaság nem kerül hátrányba, mert letöltött zeneszámai után minden szolgáltatótól meghatározott licenszdíjat kap.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!