JohnnyCage

Online közvetítéseket szűntet meg a Yahoo!

A Yahoo! Inc. keddi bejelentése szerint a társaság leállítja számos online közvetítéssel kapcsolatos szolgáltatását, beleértve a FinanceVision pénzügyi hírműsort, és a Yahoo Radio-t is.

A szolgáltatások leállítása legfeljebb harminc alkalmazott elbocsátását jelenti - mondta Henry Sohn, a Yahoo hálózati szolgáltatások részlegének elnökhelyettese és menedzsere.

A Yahoo a korai sikerek után a közelmúltban újra kellett, hogy gondolja egyes tevékenységi területeit. A társaság óriási összegeket fektetett olyan cégek felvásárlásába, mint például a Broadcast.com, amelyek aztán elindították az adatfolyam-alapú szolgáltatások szegmensében. Később, az Internet-lufi kipukkadását követően azonban ez a szegmens is visszaesett az egekbe szökő kiadások, illetve az elégtelen reklámbevételek miatt.

A Yahoo tavaly az online közvetítésekkel, illetve műsorszolgáltatással foglalkozó részlegét jelölte meg, mint a leggyengébben teljesítő üzletág, és tervbe vette tevékenységeinek átformálását, működésük hatékonyabbá tételét, illetve a reklámok mellett más bevételi források szerzését.

"A FinanceVision reklám-alapú volt, és ez az üzleti modell nem volt elég életben maradásához" - mondta Sohn. "Az online videóközvetítés teljesen más feladatnak bizonyult, mint egy szöveggel teli weboldal fenntartása" - tette hozzá.

A Yahoo Radio leállításáról a társaság azután döntött, hogy az Egyesült Államokban az elmúlt héten életbe lépett egy rendelet, amely a webes műsorszolgáltatás után fizetendő jogdíjakra vonatkozik, és amely számos szolgáltató számára a biztos csődöt jelenti. Sohn mindezek ellenére leszögezte, hogy a Yahoo Radio leállításának nem a jogdíjakról szóló döntés az oka.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #2
    Aszongya még eccer... Szóval ezt

    Vajh hogy sikerül?
  • gz8 #1
    Ketrec bácsi! A szüntet rövid ü!!! :))
    Egyébként elég kevés olyan netes ráditót sikerült találnom, amit érdemes hallgatni. < A HREF="http://www.radioparadise.com/">Ezt< /A > érdemes...