Franczy

Immár a Bertelsmanné a Napster

Az egyik legnagyobb német médiabirodalom, a Bertelsmann képviselői a napokban bejelentették, hogy a Bertelsmann immár teljesen felvásárolja a szebb napokat is látott internetes zenefájl cserebere szolgáltatást, a Nasptert, melynek jövője a cég vezetői szerint ily módon mindenképpen biztosítva van. Az üggyel kapcsolatban azt is tudni lehet, hogy Konrad Hilbers, a Napster eddigi elnök-vezérigazgatója, valamint Shawn Fanning, a Napster szülőatyja az adásvételi szerződés aláírása után is a cégnél marad.

Az ügy előzménye, hogy a Napster igazgatótanácsa a hét elején elvetette azt az ötletet, hogy a Bertelsmann felvásárolja a Napstert, Hilbers pedig ezen döntés hatására beadta lemondását, Fanning pedig bejelentette, hogy végérvényesen elhagyja a süllyedő hajót. Ezt követően azonban minden megváltozott a cég szemléletét illetően, ugyanis a Napster és a Bertelsmann pénteken már alá is írta azt az adásvételi szerződést, mely kimondja, hogy a német médiavállalat 8 millió dollárért felvásárolja a sokak szerint immár hosszú hónapok óta haldokló Napster céget.

"Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy a kezdeti nehézségeket követően végül mégis megállapodásra tudtunk jutni a Napster igazgatótanácsának tagjaival, és ily módon a Bertelsmann tulajdonába kerülhet a Napster. Ugyancsak örömmel tölt el bennünket, hogy a Napstert a jövőben is az eddigi elnök-vezérigazgató, Konrad Hilbers fogja irányítani. Ezenkívül hangsúlyoznom kell, hogy a Bertelsmann elkötelezve érzi magát amellett, hogy a Napster révén a jövőben kiváló disztribúciós lehetőséget nyújtson a zenészeknek és a kiadóknak, valamint természetesen a jövőbeli előfizetőink igényeit is maximálisan ki szeretnénk elégíteni" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Joel Klein, a Bertelsmann csoport elnök-vezérigazgatója.

Szakértők szerint a Bertelsmann médiabirodalom a pénteken aláírt adásvételi szerződés értelmében rendkívül kedvező áron jutott hozzá a Napsterhez, ugyanis a német cég különböző források szerint nemrégiben még 16 millió dollárért kívánta felvásárolni a Napstert, melynek vezetői azonban olyan előnytelenül tárgyaltak, és sok esetben hosszasan hezitáltak és tiltakoztak, hogy a Naspter végül féláron, azaz 8 millió dollárért kelt el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • corleone #1
    Mi ér a Napsterben 8 millát? És mit csinál pl. a vezetője? Ugyanis azt amiért létrejött, már nem nyújtja. Akkor meg mire jó? A neve ér ilyen sokat, vagy a www.napster.com cím? Nem értem. Ha lenne rá esély, hogy úgy működjön mint régen, megérteném. De a fizetős vagy erősen korlátozott ingyenes formában szerintem alig van értéke. Most néztem az oldalát, szinte tök üres.