JohnnyCage

Biztonsági forródrót készül a Fehér Ház felé

Egy, a napokban bejelentett terv szerint biztonsági kommunikációs hálózat kötné össze a Fehér Házat a legnagyobb amerikai cégek vezetőivel arra az esetre, ha a hagyományos kommunikációs szolgáltatások csődöt mondanának.

A tavaly szeptember 11-ei terrortámadás sorozat példája is rámutatott, hogy vészhelyzet, illetve katasztrófa esetén szükség lehet egy biztonsági kommunikációs csatornára, amelyen keresztül kiemelt fontosságú hírek érkezhetnek a Fehér Házba.


A "CEO Link" elnevezésű kommunikációs csatorna telefonhálózatra épül, de bizonyos internetes képességekkel is rendelkezni fog. A rendszert az AT&T, illetve a Business Roundtable csoportba tartozó mintegy 150 amerikai technológiai cég építi meg. A Fehér Ház felé irányuló kommunikációs hálózatot eleinte csak a Business Roundtable tagjai fogják elérni, a megoldás később azonban további cégekhez, illetve kormányhivatalokhoz is kiterjed. Az AT&T képviselője szerint a hálózat technikai részletei biztonsági okokból titkos információnak minősülnek.

A rendszer megépítése sokak szerint azonban nem helyénvaló, és kételkednek a hálózat céljában. A kormány képviselői, illetve a Business Roundtable szerint számos oka van, amiért célszerű kiépíteni egy ilyen kommunikációs megoldást. A hálózat vészhelyzet esetén például megkönnyíti az áram- és telefonszolgáltatási problémák megoldását.

"Láttuk a kommunikációs rendszerek összeomlását szeptember 11-én" - mondta John Schachter kormányszóvivő. "A terrortámadásokat követően nem tudtuk, hogy a terrorakciók a privát szektort is célba vették-e. Óriási volt a bizonytalanság. Az Egyesült Államok kritikus infrastruktúrájának igen jelentős része, mintegy 85 százaléka magánkézben van."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!