JohnnyCage

Az IBM összekapcsolja az amerikai kormány számítógépeit

Az IBM a társaság pénteki bejelentése szerint szerződést kötött az Egyesült Államok kormányával egy olyan számítógépes hálózat kiépítéséről, amely az állami kutatóintézetek számítógépes rendszerét kötné össze.

A cél egy olyan hálózat kiépítése, amely egyesíti az állami kutatóintézetek és kutatólaboratóriumok egymástól távol elhelyezkedő számítógépeinek számítási teljesítményét, lehetővé téve a szabad kapacitás összpontosítását a fontos számítási feladatok minél gyorsabb elvégzése érdekében.

Az armonki (New York) központú óriáscég az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának Nemzeti Tudományos Energiakutató Számítástechnikai Központjával (NERSCC) együttesen fogja megvalósítani a szoftvert, amely a kutatóintézetek szuperszámítógépeinek, illetve adattároló eszközeinek összekapcsolásáért lesz felelős. A hálózat négy különböző helyen lévő kutatóközpontot fog összekötni.

Az NERSCC közleménye szerint a hálózat olyan eszközökre is ki fog terjedni, mint például a nagyméretű teleszkópok, ami lehetővé teszi a kutatások és elemzések távolról való elvégzését. Mindezek mellett a hálózat segítségével távoli területekről is hozzáférhető lesz a szuperszámítógépes rendszerek teljesítménye, mondta Horst Simon, az NERSCC kutatási igazgatója. A központ jelenleg egyébként egy 5 teraflop (5 billió művelet/másodperc) teljesítményű szuperszámítógéppel rendelkezik Berkley-ben. "A hálózat egy olyan, egyszerűen alkalmazható infrastruktúrát valósít meg, amely jelentősen megnöveli a kutatómunka hatékonyságát" - mondta Simon.

Az IBM a közelmúltban kiemelt figyelmet fordított a hálózatot alkotó számítógépek számítási teljesítményét egyesítő "grid"-alapú rendszerek kifejlesztésére, illetve tökéletesítésére. A megoldás a társaság szerint csökkenti a költségeket, miközben jelentős teljesítménynövekedést eredményez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #2
    Azert ott meg nem tartunk :)
  • JTBM #1
    Skynet :-)))