JohnnyCage

Új digitális azonosítórendszert adott ki a SUN

A SUN Microsystems kedden bejelentette azt a kombinált hardveres és szoftveres megoldást, amely lehetővé teszi a társaságok számára, hogy menedzseljék a hálózatukat elérő alkalmazottak és felhasználók személyazonosságát.

A Sun Open Net Environment Platform for Network Identity elnevezésű rendszer segítségével a társaságok egyszerű bejelentkezési megoldást tudnak kiépíteni a különféle alkalmazásokhoz, és könnyedén azonosítani tudják a felhasználókat, hitelesíteni tudják a szolgáltatásokat, és a tranzakciókat.

A SUN többek között megpróbálja megakadályozni a Microsoftot abban, hogy az utóbbi cég PC piaci dominanciájának segítségével vezető pozíciót szerezzen a webes alkalmazások körében is. A felhasználók azonosítása ezen alkalmazások körében kiemelt fontosságú, mivel a legtöbb társaság csak a jogosult felhasználóknak teszi lehetővé a szolgáltatások használatát.

Jonathan Schwartz, a SUN Microsystems stratégiai vezetője elmondta, hogy a társaság a Liberty Alliance szövetség létrehozásával biztosítani szeretné, hogy a webes szolgáltatóknak legyen más választásul is a Microsoft megoldása mellett. A SUN új megoldása annak a Microsoft-féle Passport közvetlen konkurenciája, amely szükséges a Windows XP felhasználók számára bizonyos szolgáltatások használatához. A SUN Open Net Environment Platform "kifejezetten a (Microsoft-féle) Active Directory és Passport felhasználóknak készült" - mondta Schwartz.

A SUN új megoldásának középpontjában a társaság népszerű iPlanet Directory Server szoftvere áll, valamint a SUN Fire UltraSPARC III-alapú szerverek, a StorEdge D2 adattároló rendszer, valamint a Solaris 8 operációs rendszer. Schwartz szerint a SUN platformja mentes a Microsoft megoldását sújtó biztonsági problémáktól, ráadásul a SUN nem jelent veszélyforrást a webes szolgáltatások potenciális felhasználóinak, mint a Microsoft az infrastruktúra biztosításával, és a szolgáltatások ezzel egyidejű működtetésével.

A SUN reméli, hogy a felhasználók ki fogják építeni a belső hálózati azonosítórendszereket, és ehhez az év közepén megjelenő, számos társaság által elfogadott, nyílt Liberty Alliance specifikációt fogják alkalmazni, mint szabványos megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!