Franczy

Sony-Toshiba-IBM együttműködés

A Sony és a Toshiba képviselői a napokban bejelentették, hogy a két japán mamutvállalat a jövőben minden eddiginél szorosabb együttműködést fog folytatni az elsősorban különböző számítógépes termékeiről ismeretes IBM-mel, mely együttműködés több előnnyel is jár. Egyrészt a Sony és a Toshiba számos IBM fejlesztéshez hozzájuthat, másrészt pedig az IBM szépen csöndben terjeszkedésnek indulhat a fogyasztói elektronikus berendezések piacán.

Az említett cégek szóvivői által hétfőn késő este bejelentett együttműködési szerződés értelmében a Sony és a Toshiba többek közt olyan rendkívül fejlett technológiákhoz juthat hozzá, mint amilyen például a chipgyártók körében mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő SOI (Silicon on Insulator), azaz Szilícium a Szigetelőn technológia, vagyis a jövőben számos olyan Sony, illetve Toshiba gyártmányú fogyasztói elektronikus eszközzel találkozhatunk majd a boltok polcain, melyekben számos IBM fejlesztés kap helyet. A Big Blue-féle mikroprocesszorok és technológiai megoldások az érintett cégek jelenlegi tervei szerint elsősorban különböző videokamerákban kapnak majd helyet, ezenkívül pedig immár biztosra vehető, hogy a Sony következő generációs játékkonzoljaiban is rendkívül fontos szerephez jutnak az IBM különböző fejlesztései.

A most bejelentett együttműködési szerződésről tudni lehet, hogy az abban foglaltak szerint a Sony számára különböző chipeket szállító Toshiba lesz felelős a különböző chiptervezési és chipgyártási feladatok nagy részéért. Az IBM vezetői abban reménykednek, hogy az IBM számára nagyon jól jöhet majd, hogy a cég mérnökei a Toshiba révén megismerkedhetnek az SOC (System On Chip) eszközök tervezésének és gyártásának minden fortélyával. A Toshibáról tudni kell, hogy a közelmúltban óriási tapasztalatra tett szert az SOC eszközök fejlesztésében és gyártásában, mely eszközök pedig lényegében olyan chipek, melyek minden, egy komplett eszköz alapvető működéséhez szükséges részegységet egy tokozáson belül tartalmaznak.

Szakértők szerint nem lehet kétséges, hogy az együttműködési szerződés révén mindhárom szerződő fél jól járt, hiszen a japán cégek örülhetnek a szerződésen keresztül megszerzett IBM fejlesztéseknek, az IBM pedig egyrészt ugyancsak új fejlesztésekhez juthat partnereitől, másrészt az IBM chipek a GameCube játékkonzolok és a különböző mobiltelefonok után másfajta fogyasztói elektronikus eszközökben is úgymond megvethetik a lábukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!