JohnnyCage

A HP 150 milliót költött a HP-Compaq fúzióra

Walter Hewlett, a Hewlett-Packard (HP) egyik alapító családjának tagja, és a HP-Compaq fúzió egyik legnagyobb ellenzője úgy véli, a társaság mintegy 150 millió dollárt költött a 20 milliárd dolláros üzlet ellenzőinek felülmúlására.

Mint ismeretes, a HP, és Compaq Computer cégek részvényesei az elmúlt héten szavaztak a fúzió sorsáról, és az előzetes eredmények szerint zöld utat kapott a 20 milliárd dolláros üzlet. Walter Hewlett azonban hangsúlyozza, a társaság óriási összegeket fordított a részvényesek pénzéből a fúziót ellenzők meggyőzésére. "Jelenleg próbáljuk meghatározni, a HP vezetői mekkora összeget áldoztak a részvényesek pénzéből a fúzióról szóló szavazást megelőző kampányra. Jelenlegi álláspontunk szerint az összeg valahol 150 millió dollár körül lehet" - mondta Walter Hewlett.

A HP egyik képviselője szerint Hewlett becslései nem tükrözik a valóságot, a szóvivőnő arról azonban nem kívánt nyilatkozni, hogy valójában mennyit költött a társaság a szokatlan küzdelemhez kapcsolódó kampányra. "A Walter Hewlett által közölt adatok durván eltúlozzák a kampány költségét" - mondta Rebeca Robboy, a társaság szóvivőnője. "Valójában sokkalta kisebb összegről van szó."

Walter Hewlett, a HP társalapító William Hewlett fia, és a társaság egyik fő részvényese négy hónapon keresztül harcolt az állítása szerint káros hatású HP-Compaq fúzió elvetéséért, a jelek szerint azonban hiába. Hewlett szerint a Compaq Compaq nehéz helyzetben lévő PC üzletága óriási szakadékba ránthatja az újonnan létrejövő óriást. Elmondása szerint a HP-nek inkább a sokkal nyereségesebb nyomtató üzletágra kellene összpontosítania.

Egyes, céghez közeli hírforrások szerint a HP 32 millió dollárt költött a szavazást megelőző kampányra. A szavazás hivatalos végeredményére előreláthatóan még két hetet kell várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NasaTm #1
    Hmm... 20Milliardos uzletnel en is koltenek 150 milliot :)
    Amugy nekem ez az egesz osszeolvadas nagyon budos valamiert.