JohnnyCage

Új támogatók a Mira mellett

A Microsoft további négy szórakoztatóelektronikai gyártót tudhat a Mira elnevezésű drótnélküli webes Tablet PC támogatóinak körében.

A közeljövőben a Royal Philips Electronics, az LG Electronics, a Tatung, és a Trigem cégek fognak csatlakozni a Mira technológiát támogató ViewSonic, NEC, Fujitsu, és Panasonic gyártókból álló négyeshez, valamint számos szerződéses gyártóhoz. A társaságok együttesen kívánnak kifejleszteni egy olyan Tablet PC szerű drótnélküli eszközt, amely drótnélküli kommunikációval kapcsolódna az asztali számítógéphez, és elsősorban internetezésre lenne alkalmas.

Számos hasonló megoldással ellenben a Mira nem képez önálló számítógépet. Az eszköz ehelyett a 802.11b drótnélküli hálózati technológia, valamint a Windows CE.Net operációs rendszer segítségével kapcsolódik a lakás valamely részén található asztali PC-hez, vagyis gyakorlatilag olyan, mintha a monitort, illetve az egeret a kezünkbe vettük volna, azzal a különbséggel, hogy a két eszköz egy érintésérzékeny Tablet PC-szerű drótnélküli készülékben egyesítve található meg.

A Mira eszközök megjelenése az év végére várható.

- Mindez olyan, mint a vezeték nélküli telefon - mondta Keith White, a Microsoft beágyazott eszközök részlegének igazgatója. A szoftveróriás Microsoft a Mira-t egyébként a PC otthoni szórakoztatóközponttá változtatásának első lépcsőfokának szánja. Az első Mira eszközt Bill Gates Microsoft elnök mutatta be a januári Consumer Electronics Show (CES) kiállításon Las Vegas-ban.

A szoftveróriás maga azonban csak a Mira platformját, valamint a szükséges szoftvereket készíti, az eszközök legyártása és értékesítése a projektet támogató gyártók feladata lesz. A társaság várhatóan a nyár végére készül el az eszközökhöz szükséges szoftverekkel. Az év legvégén megjelenő Mira készülékek ára 500 - 800 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!