JohnnyCage

Eldőlt a HP-Compaq fúzió sorsa?

Carly Fiorina, a Hewlett-Packard vezérigazgatója a keddi szavazás előzetes eredményei alapján úgy véli, a részvényesek éppen csak, de elfogadták a két óriáscég egyesítésének tervét.

A 22 milliárd dolláros üzletet ellenző Walter Hewlett egyelőre azonban még nem ismeri el a vereséget.

Fiorina az előzetes eredmények ismeretében azonnal leszögezte, hogy a nehézkesen lebonyolított szavazás nem fogja feltartani a társaságot, amely teljes gőzzel halad a Compaq Computer magába integrálásával. A vezetőnőt, akit a szavazás alatt sokan kifütyültek, a jelek szerint nem törte meg az ellenzékiek ellenállása, és semmi nem állíthatja meg PC ipar eddigi legnagyobb fúziójának megvalósításában.

Fiorina aki, három évvel ezelőtt került a Hewlett-Packardhoz a komoly problémákkal terhelt társaság felrázásának céljával, a szavazás után azonnal kihirdette a szavazás számára kedvező eredményét. Elmondása szerint a győzelem nem volt elsöprő, de a cél eléréséhez pont elegendő. Fiorina célja a társaság bevételeinek megduplázása, az egész PC, nyomtató, illetve nagygépes vonal kibővítése, valamint a legnagyobb számítógépgyártói címet birtokló IBM-mel való szembeszállás.


Walter Hewlett, a társaság egyik alapító családjának tagja, aki egy négyhónapos kampány során megpróbálta megakadályozni a HP-Compaq fúziót úgy véli, a megállapodás alapján a HP átadja a Compaq-nak értékes nyomtató üzletágának egy darabját, amelyért cserébe a problémákkal sújtott, technológiailag elmaradott Compaq PC részlegből kap részt. Walter Hewlett továbbra sem ismeri el a vereséget. Elmondása szerint amikor az eredmény ilyen szoros, csak a szavazócédulák teljes összeszámolását követően lehet eredményt hirdetni.

A szavazás biztonságát az IVS Associates biztosította, amely az előzetes eredmények kihirdetése után newarki (Delaware) központjába szállította a szavazócédulákat, ahol a társaság munkatársai kézzel fogják átszámolni azokat.

A Compaq részvények árfolyama kedden, a szavazás napján 78 centet emelkedett, a HP részvények értéke pedig 45 centtel esett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #4
    nézzük máshonnan:
    most ez a cég 2 versenytárs, és mind a kettőnek megvan a saját piaca, de a bevételek nagyrésze elmegy a fejlesztésre.
    te mit szólnál ahoz, hogyha meg tudnád felezni a fejlesztési költségeket, és akkora piachoz jutnál, hogy lenne pénzed a DELLlel, és az IBMmel versenyezni???
    az a faszi, aki ellenzi az a nagy helyzet, hogy még nem fogta fel, hogy ez nem családi vállalkozás. (ala commodore) mert számára nem a profit a legfontosabb(neki az sem lenne baj, ha most csődbemenne, mert már van elég pénze 1000 évre is) naki az a fontos, hogy Ő legyen a főnök...