JohnnyCage

Milyen szerepet kap az Intel a HP-Compaq óriásban?

A szakembereket az utóbbi időben az a kérdés foglalkoztatja, milyen szerepet kapna a chipóriás Intel a HP-Compaq óriásban, amennyiben a két társaság a közeljövőben egyesül.

A Hewlett-Packard, illetve Compaq Computer óriáscégek kutatási és fejlesztési részlegeinek vezetői a napokban megpróbálták egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogy a chipóriás Intel termékei miként fognak beilleszkedni a két társaságból létrejövő óriás stratégiájába.

A Hewlett-Packard (HP) ezidáig is jóval függetlenebb volt az Intel termékeitől, mint a Compaq Computer, vagy akár a Dell, és a társaság a Compaq-kal való fúzió után sem tervezi átadni szerver architektúráját az Intelnek, mondta Dick Lampman, a HP Labs igazgatója. A fúzió megvalósulása esetén a két társaság számos közös projektet fog vezetni, a HP azonban megtartja saját, különálló kutatási és termékfejlesztési projektjeit is.

Lampman, valamint Shane Robison, a Compaq technikai igazgatója a közelmúltban megbeszélték, milyen irányú kutatási és fejlesztési erőfeszítéseket folytatna az egyesített társaság a jövőben. "Szorosan együttműködünk az Intellel a szervereinkbe szánt mikroprocesszorok terén, de a chipkészleteinkkel megkülönböztetjük magunkat" - mondta Robison. A Hewlett-Packard részt vett az Intel IA-64 architektúrájának, illetve a 64 bites Itanium processzorok kifejlesztésében, és a társaság a jövőben fokozatosan megszünteti saját PA-RISC vonalát. A Compaq átadta Alpha technológiáját az Intelnek, és a cég a jövőben szintén az IA-64 platformra kíván váltani.

Lampman és Robison úgy vélik, a fúzió lehetővé fogja tenni a HP-Compaq számára, hogy az óriáscég a korábban tervezettnél hamarabb, és nagyobb választékban adja ki új, 64 bites termékeit. A vezetők szerint a nagy kérdés az lehet, mit fog jelenteni a fúzió a felhasználóknak. "Lehetővé fogja tenni számukra, hogy megoldják jelenlegi problémájukat, és infrastruktúrájukat a következő generációba léptessék."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!