JohnnyCage

A Philips lesz a Nike új elektronikai partnere

A sportfelszereléseiről ismert Nike a napokban bejelentette, hogy exkluzív szerződést kötött a holland szórakoztatóelektronikai óriás Philips Electronics-szal a cég saját márkaneve alatt forgalomba kerülő eszközeinek gyártásáról.

A szerződés értelmében a Nike márkanévvel ellátott elektronikai eszközök kifejlesztéséért, valamint gyártásáért a jövőben a Philips lesz felelős. A holland Philips előtt egyébként a Santa Clara-i (Kalifornia) Sonicblue gyártotta a Nike szórakoztatóelektronikai eszközeit. Mint ismeretes, a két cég a tavalyi évben kiadott egy hordozható MP3 lejátszót.

"A jövőben nem dolgozunk együtt a Sonicblue-val. [...] A márkanevünk alatt forgalomba kerülő elektronikai eszközöknek igen jó visszhangja van, ezért tevékenységünket a jövőben is folytatjuk, immár azonban a Philips-szel" - mondta Leslye L. Mundy, a Nike egyik szóvivője, akik arról nem kívánt nyilatkozni, milyen távú szerződést kötött a cég a Philips-szel, illetve milyen anyagi feltételek mellett tette mindezt.

Susan Kevorkian, az IDC egyik elemzője úgy véli, a mostani szerződés remek alkalom a Philips számára, hogy a társaság növelje piaci részesedését az Egyesült Államokban, mivel a cég kihasználhatja a Nike márkanevének előnyeit is. A Nike emellett pedig egy világméretű elektronikai gyártóval működhet együtt.

A két társaság kezdetben elsősorban hordozható audióeszközöket dob piacra, mint a flash-alapú MP3, illetve CD lejátszók, a későbbiekben azonban más közös termékek piaci megjelenése is várható. Kevorkian szerint a flash memóriákra épülő lejátszók jó megoldást jelenthetnek a sportolóknak, mivel kis méretűek, könnyűek, és nem zavarja őket a sportolás közben elkerülhetetlen rázkódás. Mundy, a Nike szóvivője úgy véli, a Nike márkaneve alatt megjelenő Philips eszközök szeptembertől lesznek elérhetőek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #8
    lehet igazad van nem tom hol lattam
    mellesleg en se vennem meg, bar par markahoz azert hu vagyok, de nem a nike az es nem is az intel
  • Troll #7
    Na, a sok kis márkahü emberke :-)))))
    Most öszintén, mit számít, hogy mi van ráírva?
    Majd egyszer megkapjátok a "hü fogyasztó" emlékérmet...
  • fotel #6
    tomcs - az még S3-Diamondos volt
  • tomcs #5
    sandic a kuuul
    amugy pont ma lattam kepet ilyen philips-nike gondolom mp3 lejaccorol, a csaj karjara volt csatolva (a felkarjara), es volt mellette 1 kis lathatoan vizallo taviranyito-szeruseg persze lcd nelkul, viszont play, stop, leptetes szal ami kell
    ha jol lattam
  • b #4
    khm, levis. :)
  • mikike #2
    amigos!
    adidas
  • mikike #1
    hogy alakult ki a Nike?
    szóltak nekem, hogy hé Mike!
    aztán elírták