JohnnyCage

A HP - Compaq fúzió kedvez a konkurencia számára

A hálózati számítógépes rendszereket gyártó SUN Microsystems egyik vezetője kedden úgy nyilatkozott, hogy a HP és Compaq Computer cégek egyesülése rövid távon komoly lehetőségeket nyit a rivális cégek előtt.

John Shoemaker, a SUN Microsystems elnökhelyettese elmondta, hogy a Hewlett-Packard és Compaq Computer cégeket egyesítő óriás menedzsmentje kezdetben túlságosan le lesz terhelve a fúzió kérdéseivel és problémáival ahhoz, hogy erős konkurenciát jelentsen.

- Úgy vélem, a két cég egyesítése komoly előnyöket rejt a SUN Microsystems számára, de a Dell Computer és IBM cégek is hasonlóképp profitálhatnak a HP-Compaq fúzióból - mondta Shoemaker egy, a SUN 20. születésnapját ünneplő eseményen Tajpejben.

Shoemaker, aki több, mint egy tucat vállalat megszerzésében segédkezett a SUN-nál hozzátette, hogy a Compaq beolvasztása a HP-be komoly bizonytalanságot válthat ki alkalmazottban és vásárlóban egyaránt, ami egyáltalán nem jó a HP-Compaq számára. A két cég dolgozói jelenleg nem tudhatják, hogy megtarthatják-e állásukat, vagy hamarosan új munkahely után kell nézniük. A vásárlók, illetve ügyfelelek ugyanakkor bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy a két cég mely termékvonalai maradnak, és melyek szűnnek meg.

A HP vezetőinek elmondása szerint a március 19-ei szavazás során a részvényesek támogatták a Compaq felvásárlását. A fúzió ellenzői szerint a szavazatok előzetes becslése alig 1 százalékos többséget mutat a támogatók részéről, ami bővel belül van a hibahatáron. Végleges eredményt így csak a szavazatok összeszámlálása után lehet hirdetni, és az egyesítést támogatók győzelme még korántsem biztos. A szavazás hivatalos végeredménye néhány héten belül várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!