Franczy

2002 a Shuttle éve lesz?

A másodvonalbeli alaplapgyártó cégek népes táborát gyarapító Shuttle gazdasági szakemberei szerint a cég bruttó nyeresége az idei év folyamán minden gazdasági nehézség ellenére mintegy duplája lehet a cég 2001. évi nyereségének, mely - mindenképpen kedvező - jelenséget a szakemberek azzal indokolnak, hogy a Shuttle dayuani gyártóüzemének kihasználtsága az idei évben 100 százalékra emelkedik, mely rendkívül jó hatást gyakorol az üzem működési költségeinek alakulására. Ezenkívül sokak szerint idén az is a Shuttle malmára hajtja a vizet, hogy világszerte egyre nagyobb igény mutatkozik a barebone rendszerek iránt, vagyis a Shuttle vadonatúj mini barebone rendszerei várhatóan nagy sikert aratnak majd.

A Shuttle 2002-es jó eredményeit egyébként már a tavalyi év végén sejteni lehetett, ugyanis a tajvani cég 2001 utolsó negyedévében 1,29 milliárd dolláros rekordbevételt könyvelhetett el, mely összeg még a Shuttle vezetőit is meglepte. A Shuttle a várakozások szerint idén még a tavalyiaknál is jobb eredmények elérésére lesz képes, melyben minden bizonnyal nagy szerepet játszanak majd a cég közeljövőben debütáló barebone rendszer újdonságai. Különböző források szerint a Shuttle január végén jelenti be az Intel Pentium 4-alapú mini PC-jét, majd ezt követően várhatóan február elején kerül sor az AMD Athlon-alapú Shuttle mini PC debütálására. Ezen források azt is tudni vélik, hogy az Intel-alapú rendszerben a Silicon Integrated Systems nagy sikerű SiS650-es chipsetével találkozhatunk majd, a benne található alaplap pedig hatrétegű lesz. AMD fronton a Shuttle ugyancsak egy Silicon Integrated Systems termékére tette le voksát, konkrétan a SiS740-es chipkészletre. A Shuttle vezetőinek reményei szerint a cég havonta körülbelül 20-25 ezer ilyen terméket tud majd eladni, mely mennyiség idővel akár jelentős mértékben is növekedhet.

Ami a tajvani cég alaplapgyártási tevékenységeit illeti, köztudott, hogy a Shuttle költségcsökkentési okokra hivatkozva az elmúlt két évben a világ legnagyobb alaplapgyártó cégei közé sorolt Elitegroup Computer Systems-szel gyártatta alaplapjait, ami azt eredményezte, hogy a cég saját gyártósorainak egyre kisebb lett a kihasználtsága. Az idei évre vonatkozó előrejelzések azonban már azt mutatják, hogy a Shuttle gyártósorainak kihasználtsága 2002-ben elérheti a 100 százalékot is, melyben egyébként nagy szerepet játszik az is, hogy a Shuttle egyre több notebook alaplapot kíván gyártani az idei év folyamán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Franczy #8
    mir: nem csak én nevezem a Shuttle-t másodvonalbelinek, hanem ez egy általánosan elfogadott megnevezés a céggel kapcsolatban. Az élvobalbeliek közé tartozik egyébként többek között az ASUS és a Gigabyte. Ebben az esetben egyébként a "másodvonalbeli" egyáltalán nem negatív jelző akar lenni.
  • mir #6
    bazzeg ez a franczy eléggé bátor csávó, hogy csak úgy másodvonalbelinek neezi a 7.et...
  • Comm #5
    Szerintem is jó/ár teljesitmény és még az abitot is tulszárnyalja
  • Gabest #4
    Miért? Mindig elromlanak?
  • Laalee #2
    szerintem fasza lapokat csinal a shuttle... fele annyi gond és baj sincs veluk mint mondjuk az abit tal...