JohnnyCage

Még egy nehéz évet jósol a Gartner

Az IT ipar döntő része számára az idei év a tavalyihoz hasonlóan igen nehéz lesz, áll a Gartner piackutató cég napokban kiadott jelentésében. A társaság további létszámleépítésekre, valamint számos vállalkozás bukására számít.

A Gartner előjelzése a társaság tíz vezető elemzőjének véleménye alapján készült.

A piackutató cég jelentése szerint az ázsiai térség 2002-es évben jelentős növekedés forrása lehet számos cég számára, az egész ipar azonban továbbra sem lábal ki a mélyponti helyzetből. A gazdaság teljes stabilizálódása a Gartner szerint nem várható az idei év második fele előtt, amikortól az IT termékek és szolgáltatások iránti kereslet ismét növekedni kezd majd.

A pénzügyi nyomás számos céget arra fog kényszeríteni, hogy kihelyezze a gyártást a szerződéses gyártókhoz, mondta Lisa Stone, a Gartner egyik elemzője. A költségcsökkentési lépés azonban nem fog kedvezni a társaságok belső részlegeinek, tette hozzá Stone. "A társaságok nagyobb rugalmasságot igényelnek." A költségek további csökkentése ugyanakkor azt is eredményezi, hogy maguk a szerződéses gyártók is nehéz helyzetbe kerülhetnek.

A Gartner jelentésében az internet-alapú szoftveres szolgáltatások enyhe növekedésére, illetve a drótnélküli vállalati hálózatok terjedésére számít. A tavaly szeptember 11-ei eseményeket követően a biztonsági és titkosítási projektek várhatóan továbbra is komoly jelentőséggel fognak bírni. "A társaságokon belül a biztonságot, a titkosítást, valamint a zökkenőmentes munkavégzést biztosító programok komoly támogatást fognak élvezni" - áll a jelentésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!