JohnnyCage

Mégsem hagyja el a játékpiacot az Elsa

A közelmúltban napvilágot látott hírek szerint az Elsa ki készül lépni a játékosoknak szánt videókártyák piacáról. A társaság közleménye szerint azonban mindez az értesülés csak félig igaz.

Az elmúlt héten egyes, a céghez közeli hírforrások olyan információkhoz jutottak, amelyek arra engedtek következtetni, hogy az Elsa felhagy a játékosok számára készített videókártyák gyártásával. Mindezt alátámasztotta, hogy ilyen tervekről már hónapokkal korábban is lehetett hallani.

A hírekre reagálva a társaság a napokban hivatalos közleményt adott ki, amelyben tisztázni kívánja a helyzetet. Mint a sajtóközleményből kiderült, az Elsa csak részben szünteti be az otthoni célú grafikus kártyák gyártását és forgalmazását, egészen pontosan csak az Egyesült Államokban. A világ többi részén a cég közismerten kiváló minőségű termékei továbbra is forgalomban maradnak, sőt a fejlesztések sem állnak le, áll a gyártó német anyacégének hivatalos közleményében.

Az Elsa amerikai részlege a jövőben kizárólag a munkaállomásokba szánt professzionális megoldások forgalmazásával foglalkozik majd, a többi régióban azonban semmilyen változás nem lesz, tehát többek között a népszerű Gladiac termékcsalád is forgalomban marad.

Az Elsa Gladiac sorozat egyébként a társaság szerint igen népszerű és sikeres termék egész Európában, így a társaságnak nincs is oka kivonni azt a piaci forgalomból. Egyes elemzők szerint az amerikai piacról azért vonul ki a cég, mert az USA-ban kiemelkedő, 50 százalékos piaci részesedéssel bíró Visiotekkel jelenleg nem igazán lehet eredményesen versenybe szállni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!