JohnnyCage

Az ELSA kilép az otthoni célú videókártyák piacáról

A videókártyák piacán tapasztalható rendkívül kiélezett konkurenciaharc következtében az Elsa a napokban úgy döntött, a jövőben nem gyárt játékosok számára készülő grafikus kártyákat, és kizárólag a professzionális szegmensre koncentrál.

Mint korábban beszámoltunk róla, egy ideje már nyílt titok volt, hogy az Elsa a közeljövőben leállítja a játékosok számára készített 3D gyorsító videókártyák gyártását, illetve forgalmazását, és a továbbiakban kizárólag a professzionális alkalmazásokhoz készített Synergy és Gloria sorozat gyártásával, és fejlesztésével kíván foglalkozni. A drasztikus lépésre elsősorban a piac nehéz helyzete, valamint a kiélezett konkurenciaharc kényszerítette a társaságot, amelynek termékei világszerte ismertek és elismertek.

Az Elsa a jövőben az nVidia Corp. grafikus processzoraira épülő Synergy 2000, Synergy III, Gloria III, illetve Gloria DCC professzionális célú grafikus gyorsító sorozatokra, illetve azok utódjaira fog összpontosítani. A társaság a közeljövőben több új megoldást is piacra tervez dobni a professzionális szegmensben, amelyek alapjai az nVidia NV17 és NV25 grafikus chipjei lesznek. Az nVidia-val kötött exkluzív licenszszerződés a jövőben is komoly lehetőségeket jelent az Elsa számára a professzionális szegmensben, és a társaság mostani lépése ellenére továbbra is az nVidia-alapú professzionális grafikus megoldások kizárólagos gyártója marad.

Az Erazor és Gladiac játékosoknak szánt sorozatok a közeljövőben eltűnnek a piacról, legalábbis ami Észak-Amerikát illeti. A társaság többi divíziója egyelőre nincs hasonló lépésre kötelezve, így a megoldások Észak-Amerikán kívül egy ideig még forgalomban maradhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atee #4
    en meg 45 ert 1 eve:)
    Sajnalom mert az Elsa rendkivul jo kartyakat csinalt:(
    Igy kamionrol meg kifejezetten jo vetel volt..