JohnnyCage

A PC gyártók nem számítanak további visszaesésre

A vezető számítógépgyártó cégek legújabb előjelzései szerint az idei év első negyedének PC eladásai várhatóan nem fognak visszaesést mutatni a megelőző, tavalyi negyedik negyedévhez képest, közölte a Micron Technology egyik szóvivője.

Kipp Bedard szóvivő, aki a New York-i Needham Growth Conference konferencián tartott beszédet a befektetőknek elmondta, a PC gyártók decemberben még arról értesítették a chipgyártó Micron Technology-t, hogy a számítógép eladások a jelenlegi negyedévben várhatóan 10 százalékot vissza fognak esni. A szóvivő szerint a világ második legnagyobb memóriagyártója azóta újabb, módosított előjelzést kapott a számítógépgyártóktól.

Az év utolsó három hónapja a karácsonyi vásárlószezon miatt rendszerint a legerősebb negyedév szokott lenni, az első két negyedév ugyanakkor szinte mindig gyengén alakul a PC gyártók számára. 2001 negyedik negyedéve a társaságok jelentése szerint a várakozásoknál sokkalta jobban alakult, és a Compaq Computer például a korábban várt jelentős veszteség helyett minden jel szerint nyereséggel zárta az időszakot. A gyártók legfrissebb jelentései szerint a korábbi előjelzésekkel szemben az idei első negyedévben nem várható jelentős visszaesés.

2000 negyedik negyedévében elsősorban a túltelített amerikai piac következtében a PC ipar eladásai messze elmaradtak a várakozásoktól, az iparág ezt követően pedig válságba sodródott. A PC-k iránti gyenge kereslet nemsokkal később a chipiparra is kifejtette negatív hatását, sőt egy másik jelentős terület, a telekommunikációs szegmens is nehéz helyzetbe került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #2
    Csatlakozom az elöttem szolohoz!!!!!!!!!!!!!!!!