Csabi

Kis méretű digitális kamera

A különböző piaci felmérések alapján elmondható, hogy a digitális kamerák népszerűsége folyamatosan nő. Ezzel egy időben a gyártók közötti rivalizálás is fokozódik, aminek hatására a cégek megpróbálnak olyan készülékeket kifejleszteni, amelyek valamilyen szempontból kiemelkednek a hagyományos digitális kamerák közül. A Panasonic legújabb, SV-AV10 típusú készüléke is ezen különleges kamerák közé tartozik, hiszen a kis mérete ellenére nagyon sok olyan népszerű funkcióval rendelkezik, amelyek minden bizonnyal fel fogják kelteni a vásárlók érdeklődését.

A legújabb SV-AV10 a cég szerint nagyon könnyen hordozható, hiszen akár egy zsebben is elfér. A nagysága körülbelül 2,8 x 5 x 8,7 centiméter, míg a súlya mindössze 100 gramm, vagyis körülbelül akkora, mint egy mobiltelefon. A készüléken megtalálható 2 colos LCD kijelző könnyedén behajtható, ami szintén a könnyű hordozhatóságot szolgálja.

Az SV-AV10 fényképek készítése során maximálisan a 640 x 480 pixeles felbontást támogatja. A felhasználónak lehetősége van rövidebb, MPEG4 formátumú videok rögzítésére is, amelyek felbontása maximum 320 x 240 pixeles lehet. Az új készülék kifejlesztése során a Panasonic szakemberei nagyon ügyeltek arra, hogy a kis méret ne menjen a funkcionalitás rovására. Így olyan megoldásokkal is ellátták a kamerát, amelyek lehetőséget biztosítanak hangfelvételre és digitális audiolejátszásra is. Az új eszköz az AAC (Advanced Audio Coding) formátumú audiokat támogatja. Az SV-AV10 a kis mérete ellenére nagy kapacitású memóriával rendelkezik, hiszen egy 512 megabájtos SD kártya jár hozzá. Ezen a cég szerint 3520 darab, 640 x 480 pixeles felbontású fénykép tárolható.


A Panasonic az új kameráján kívül bemutatta az SV-P10 típusú, ugyancsak kis méretű nyomtatóját, amely az SD kártyákon tárolt fényképek kinyomtatására alkalmas. Mind a kamera, mind a nyomtató január 20-án kerül piacra Japánban. Az új készülékek hivatalos ára még nem ismert, de a hírek szerint az SV-AV10 körülbelül 350 dollárba (100 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!