Csabi

Funkciókban gazdag kamera

Napjainkban a digitális fényképezőgépeket gyártó cégek leginkább a nagy teljesítményű, professzionális kameráik fejlesztésére koncentrálnak. Azonban ezek ára nagyon magas, és leginkább csak a profi fotósok számára ideálisak.

A különböző cégek természetesen olyan készülékeket is gyártanak, amelyek kisebb teljesítményűek és olcsóbbak, de ezek nem mindig nyújtják a napjainkban elvárható funkcionalitást. Az Ezonics ezért úgy határozott, hogy kifejleszt egy olyan digitális fényképezőgépet, amely elérhető ára mellett nagyon sokoldalúan alkalmazható.

Az Ezonics legújabb, EZMega Cam nevű digitális kamerája elsősorban az otthoni felhasználók számára készült. A készülék nem a nagy teljesítményével jeleskedik, hanem inkább a számos hasznos funkciójának köszönhetően válhat népszerűvé a vásárlók körében. A kamera használható digitális fényképezőgépként és PC kameraként is, hiszen a fényképek készítése mellett rövidebb videok rögzítését is támogatja. Micheal Ostwind, az Ezonics egyik vezetője az új készülékkel kapcsolatban elsősorban a nagyfokú funkcionalitást és az elérhető árat emelte ki.

Az EZMega Cam esetében a cég CMOS érzékelőket használ. A képek felbontása szoftveres támogatással maximum 1,08 megapixel lehet. A kamera fényképek készítése esetén használható még VGA (640 x 480 pixeles) és SVGA (800 x 600 pixeles) üzemmódokban is. Az EZMega Cam egy 8 megabájtos integrált memóriával rendelkezik, amelyen 12 darab egy megapixeles, 60 darab SVGA vagy 90 darab VGA felbontású kép tárolható. A készülék minden fontosabb paramétert automatikusan állít be.


Az EZMega Cam USB interfészen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Ekkor akár PC kameraként is alkalmazható. A készülék négy különböző üzemmódot biztosít a rövidebb videok felvételéhez. Így a kamera használható 800 x 600 pixeles (10 fps), 640 x 480 pixeles (25 fps), 352 x 288 pixeles (30 fps) vagy 320 x 240 pixeles (30 fps) üzemmódokban is. 320 x 240 pixeles felbontás esetén körülbelül 2 perces video rögzíthető.

Az Ezonics EZMega Cam körülbelül 100 dollárba (29 000 forintba) kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!