Csabi

Egyszer használatos digitális fényképezőgépek

A digitális fényképezőgépek egyre szélesebb körben kezdenek elterjedni. Ennek ellenére a jobb minőségű készülékek még mindig drágák. Sokan éppen ezért úgy gondolják, hogy egy-egy jelesebb alkalom miatt nem érdemes egy korszerű digitális fényképezőgépet vásárolni. Most úgy tűnik, hogy néhány gyártó felismerte ezt a problémát, és olyan szolgáltatást vezettek be, amely tulajdonképpen olcsó, egyszer használatos digitális fényképezőgépek vásárlását teszi lehetővé, így a felhasználóknak nem kell néhány képért drága kamerát vásárolniuk.

A Pentax, a Sanyo és az Altech együttműködve indították el a legújabb szolgáltatásukat, amely egyelőre három hónapig csak próba jelleggel működik. A Pentax 310 ezer pixeles, speciális, egyszer használatos digitális fényképezőgépeket készített, amelyek 8 megabájt kapacitású memóriával rendelkeznek. Ez éppen 24 darab fénykép tárolására elegendő. A cégek tervei szerint a jövőben a jelenlegieknél nagyobb teljesítményű, 1,3 megapixeles kamerát fognak biztosítani az ügyfelek számára, azonban most még a szolgáltatás alacsony ára miatt erre nincs lehetőség.

Az új szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél egy megfelelő üzletben igényel egy speciális digitális fényképezőgépet, amellyel később elkészíti a képeit (maximum 24 darabot). Ezt követően a kamerát visszaviszi a boltba, ahol a tárolt fényképeket áttöltik egy számítógépre, és kinyomtatják azokat. A 24 darab fényképért 16 dollárt (körülbelül 5000 forintot) kell fizetni. A használt készülékeket a cégek összegyűjtik, letörlik róluk a képeket, majd újracsomagolják a kamerákat.

A szolgáltatás egyelőre csak Japánban vehető igénybe. A cégek arról nem számoltak be, hogy más országokban is tervezik-e az egyszer használatos fényképezőgépek bemutatását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • XHumano #4
    És 310ezer pixel mióta 'jó minőség'?
  • TheZsenyka #2
    Egyszer használatos digit fényképező? Mi jöhet még? Eldobható környezetbarát telefon? Recycle kompatibilis MP3 lejátszó?
  • Flashy #1
    hat ezzel hogy beviszed es kinyomtatva adjak a kezedbe, a digitalis fenykepezesnek csak azt az elonyet elvezheted, hogy az erzesed szerint (gondolom lcd nincs rajta) nemsikerult kepet ujrafotozhatod. igy nincs tul sok ertelme, legalabbis a mostani arak szerint na es szerintem. ;)