JohnnyCage

A Canon összeköti a kamerákat a nyomtatókkal

A Canon Inc. kedden egy újabb lépést tett a digitális fotók nyomtatott változatainak egyszerű elkészítése felé, amikor a társaság kiadott egy olyan digitális kamerát, amely a gyártó új nyomtatójához kötve közvetlen képnyomtatást tesz lehetővé.

A japán cég az új eszközök bemutatása mellett egy olyan szolgáltatást is beindított Japánban, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az elkészült digitális fotóikból egyszerűen albumot készíthessenek a weben. A képek ezután bárki által letölthetőek a szolgáltatásról, illetve nyomtatott formában is megrendelhetők.

A társaság által kiadott kisméretű digitális kamera, illetve nyomtató páros szintén a könnyed felhasználás jegyében készült. Az új digitális fényképező ugyanis PC nélkül, közvetlenül a nyomtatóra köthető, leegyszerűsítve és meggyorsítva a papírkép-készítés eljárását.

"Úgy gondoljuk, a digitális kamerák új távlatokat nyitnak a fotózás világában" - mondta Fujio Mitarai, a Canon elnöke. "Bizonyos, hogy a Japánban eladott digitális fényképezők száma az éven meg fogja haladni az analóg változatokét, ami pedig arra utal, hogy otthoni fotókészítés immár elterjedtté vált."

Japán legnagyobb irodai eszközöket gyártó cége, valamint a világ egyik legnagyobb fényképezőgép-gyártója azt reméli, hogy a digitális fényképezők és nyomtatók összekapcsolása révén előnyt szerez az olyan termékek piacán, mint például a nyomtatópatronok. "Az analóg fényképezőkhöz a Canon nem készített filmeket" - mondta Mitara. "A jövőben azonban bejutunk a fogyasztási cikkek piacára is, ami miatt nagyon izgatott vagyok."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!