Csabi

Digitális készülékek az Inteltől

Az Intelről szóló hírekben általában a processzorokkal kapcsolatos újdonságokról lehet olvasni. Ez nem is csoda, hiszen a cég az egyik legfontosabb tevékenységének a CPU-k fejlesztését és gyártását tartja. Azonban az Intel nemcsak a processzorok esetében szeretne minél népszerűbb lenni, hanem például a különböző digitális készülékek piacán is. Ezt nagyon jól mutatja, hogy a cég egyszerre három új perifériális eszközt is bemutatott. A legújabb Pocket Digital PC Camera egy digitális fényképezőgép, a Personal Audio Player 3000 egy digitális audiolejátszó, míg a Digital Movie Creator egy gyerekek által is könnyen használható kamera. Mindhárom új készülék közös jellemzője, hogy már kompatibilisek a Windows XP operációs rendszerrel is.


Az Intel Pocket Digital PC Camera a fényképek rögzítése mellett rövidebb videok felvételét is támogatja, amelyek később könnyedén áttölthetők a számítógépekre. Az új kamera maximálisan az 1,3 megapixeles felbontást támogatja. Az Intel szerint még szélsőséges fényviszonyok mellett is jó minőségű felvételek készítését teszi lehetővé. A fényképezőgépben egy 16 megabájt kapacitású memória kapott helyet, amelyen akár 256 darab fénykép is eltárolható. Az Intel Pocket Digital PC Camera hivatalos ára 150 dollár (42 000 forint).


Az Intel Play Digital Movie Creator egy rendkívül egyszerűen kezelhető kamera. A készülék a számítógéphez USB interfészen keresztül csatlakoztatható. A felvételek áttöltése gyorsan és könnyen elvégezhető. A kamerához egy gondosan összeválogatott szoftvercsomag is tartozik. Ebben olyan szerkesztőprogramok is megtalálhatók, amelyek segítségével egyszerűen lehet effekteket, animációkat és feliratokat készíteni a rögzített videokhoz. Az Intel Play Digital Movie Creator hivatalosan 99 dollárba (28 000 forintba) kerül.


Az Intel harmadik új készüléke a Personal Audio Player 3000, amely nem más, mint egy hordozható digitális audiolejátszó. A beépített 64 megabájt kapacitású Intel StrataFlash memórián MP3 vagy WMA (Windows Media Audio) formátumú audiok tárolhatók. A készüléken megtalálható egy MultiMedia Card bővítőfoglalat is. Az Intel Personal Audio Player 3000 ára körülbelül 150 dollár (42 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!