Franczy

Creative PC-CAM 600

A számítógépes multimédia piac egyik legjelesebb képviselője, a Creative Technology a napokban bejelentette legújabb termékét, a Creative PC-CAM 600-at, mely nem más, mint egy személyi számítógépekre csatlakoztatható multifunkciós kamera. A Creative képviselői az újdonság bejelentése kapcsán elmondták, hogy a cég fejlesztői rendkívül nagy hangsúlyt fektetettek a PC-CAM 600 kiváló ergonómiájára, ezenkívül pedig természetesen az újdonság technikai paraméterei sem elhanyagolhatóak. Ezek szerint a PC-CAM 600-ban egy XGA felbontású CCD szenzor található, mellyel a legjobb minőségi beállítások mellett 1,3 Megapixeles, azaz 1280 x 960 pixeles felbontású fényképek készíthetők az eszköz 16 MB-os kapacitású memóriájára.


Ahogy azt már említettem, a Creative PC-CAM 600 nem egy "egyszerű" digitális fényképezőgép, hanem egy olyan multifunkcionális eszköz, mely, mint hordozható digitális fényképezőgép, számítógépes webkamera, valamint audiovideo rekorder is képes funkcionálni. A Creative rendkívül nagy hangsúlyt fektet a PC-CAM 600 kedvező, 149,99 dolláros, azaz mintegy 42 ezer forintos árára, ugyanis ennyi pénzért egyetlen konkurens gyártó sem kínál hasonlóan nagy tudású eszközt, vagyis a Creative szerint a PC-CAM 600 sikere garantálva van. Az újdonság forgalmazását egyébként Ázsia különböző régióiban a napokban már meg is kezdték, és várhatóan az európai és amerikai debütálására sem kell már sokat várnunk.

A Creative PC-CAM 600 a fejlesztők elmondása szerint továbbfejlesztett CCD szenzorral és optikával van ellátva, vagyis segítségével a CCD felbontási képességeihez mérten kiváló minőségű digitális fényképek készíthetők, ezenkívül pedig a szinte már elmaradhatatlan, "vörös-szem" jelenség kiküszöbölésére alkalmas, konfigurálható és a fejlesztők szerint rendkívül intelligens vakku is a PC-CAM 600 részét képezi. Az újdonságba integrált 16 MB memória elég ahhoz, hogy több mint 200 darab, 640 x 480 pixeles (VGA) felbontású képet, vagy 85 darab 1024 x 768-as felbontású képet, vagy esetleg 20 darab 1280 x 960 pixeles digitális fényképet tároljon. Az USB interfészes PC-CAM ezenkívül 60 percnyi audió-, illetve 75 másodpercnyi 352 x 288 pixeles felbontású videofelvétel készítésére is képes, valamint segítségével akár videokonferenciát is lehet rendezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Unreal1942 #1
    Kicsit lekéstem a premiert :) Most került a kezembe egy ilyen kamera. :) elég vicces olvasni a cikket így 5-6 év távlatából már :)