Franczy

Új Acorp alaplapok

A napokban napvilágot látott az elsősorban olcsóbb, alsó-középkategóriás alaplapok gyártásával foglalkozó tajvani Acorp cég roadmapje, azaz ütemterve, melyből kiderül, hogy az Acorp a jövőben számos új, Pentium 4-es platformra készített alaplappal lepi meg a felhasználókat, de azért a lista végén egy AMD-s Acorp újdonsággal is találkozhatunk.

A legfrissebb Acorp roadmap szerint az Acorp 4D845AP egy a Socket 478-as tokozású Intel Pentium 4-es processzorok fogadására képes, i845 B-step chipsetre épülő közeljövőben debütáló alaplap újdonság lesz, mely a hivatalos anyag szerint már az 533 MHz-es (Quad Pumped) rendszerbusz frekvenciájú Pentium 4-es chipek kezelésével is könnyedén elboldogul. A DDR266-os szabványnak megfelelő memóriamodulok fogadására képes Acorp 4D845AP részét képezi többek közt egy integrált hangrendszer, hat PCI slot, egy IDE RAID kontroller, valamint egy integrált hálózati vezérlő.

Az Acorp 4D845G várhatóan valamikor a jövő év közepén debütál majd, ugyanis az alapját képező i845G típusjelzésű integrált alaplapi chipkészlet sorozatgyártása a legjobb esetben is csak valamikor 2002 májusában kezdődik majd meg. Az Acorp ezen újdonsága is támogatja az ugyancsak jövőre debütáló 533 MHz-es FSB-vel (Front Side Bus) rendelkező újabb Pentium 4-es processzorokat, valamint a DDR266-os SDRAM memóriamodulokat, ezenkívül pedig hat PCI slot és egy USB 2.0 kontroller is megtalálható az Acorp 4D845G-n.

A jelek szerint az Acorp is ki szeretné próbálni a VIA Technologies-féle DDR memóriatámogatással rendelkező Pentium 4-es chipkészletet, annak is a második, javított verzióját, a VIA P4X266A-t, ugyanis ezen chipset képezi az Acorp 4PX266A típusjelzésű alaplap központi részét. Az Acorp 4PX266A az 533 MHz-es rendszerbusz frekvenciájú Pentium 4-es chipeket, valamint a DDR266-os memóriákat támogatja a P4X266A és a VT8233A típusjelzésű chipek révén, és az újdonság ATA133, illetve Smart Panel II támogatása is említésre méltó. Az Acorp 4PX266A-val nagyjából egy időben lát majd napvilágot az Acorp 4PX266M, mely lényegében az előbbi alaplap kicsinyített, MicroATX formátumú verziója.

Végül tegyünk említést a VIA KT333-as alaplapi chipkészletére épülő Acorp 7KT333Y típusú, jövőre debütáló új alaplapról is, mely a Socket A tokozású AMD processzorok fogadására lesz képes, ezenkívül pedig a DDR333-as memóriamodulok, valamint az ATA133 interfészes merevlemezek támogatására lesz hivatott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bakka #12
    Ja es a kulso modemem is Acorp es tok jol húúúúúz !
  • Bakka #11
    Nekem is ACorp van (6via85p) es meg a bios virus kivetelevel nem volt semmi baj vele... ( szepen letotottem az oldalukrol a biost es feltettem a regi helyer azota megy normalisan) Nem mondom, hogy a legjobb, mert ez nem igaz, de peldaul a haverom vadiuj ABIT alaplapjatol sokkal stabilabb !!!
    Amugy ha most vennek egy uj gepet akkor ASUS - t vennek !
  • iXBT #8
    Akkor vegyel acorpot, nem nekem fog fajni. Sot, ha lehet tapot is acorpot vegyel hozza, a hazat ha kell ki is fizetem neked, persz csek u.e. a "markabol"....
  • Tomcat.no1 #7
    Mi a "noname"? Szerintem az a noname-nek nevezhető PC cucc aminek a nincs pl.: magyar weblapja, nemad gyártói garanciát, nincs driver és BIOS frissítés...
    Ezzel szemben az Acorp a www.acorp.hu -n elérhető, 2 év garanciát ad és a magyar weblapról is letöltehtők a frissítések.
  • iXBT #2
    S szerinted akkor mar megbizhato is ez a noname szemet....
  • Tomcat.no1 #1
    Nos szerintem ez az egyik legmegbízhatóbb olcsó kategóriás alaplap. Nekem is ilyen Duronos alaplapom van (7KTAP) és tök jó , na meg a P1 -es alaplapom is (5TX52) Acorp volt, ami meg faternál még mai napig is üzemel........