Franczy

Lucky Star KTVA333 alaplap

Az elmúlt napokban nyilvánosságra kerültek különböző információk az első olyan alaplapról, mely a VIA Technologies közeljövőben debütáló VIA KT333-as alaplapi chipkészletére épül. A delikvenst úgy hívják, hogy Lucky Star KTVA333, és egyes feltételezések szerint a cégtől csak véletlenül kerültek ki róla már ilyen korán információk, persze az is elképzelhető, hogy a Lucky Starnál azt gondolták, hogy milyen jó marketingfogás lenne, ha már hónapokkal a tényleges megjelenés előtt információkkal bombáznák a leendő vásárlókat.

A Lucky Star KTVA333-ról kép mindenesetre eddig még nem jelent meg, ami minden bizonnyal annak a következménye, hogy jelenleg még nem is létezik ilyen alaplap, vagyis legfeljebb csak a Lucky Star fejlesztőmérnökeinek az agyában. Ez egyébként annál is valószínűbb, mert egyelőre még a VIA Technologies sem készült el a KT333-as chipsettel, melynek ráadásul elképzelhető, hogy nem is ez lesz a végleges elnevezése, de ezen lendüljünk is gyorsan tovább, és nézzük át röviden, hogy tulajdonképpen milyen is lesz ez a Lucky Star alaplap!

Az eddig kiszivárgott információk szerint a Lucky Star KTVA333 egy normál ATX formátumú alaplap lesz, mely a DDR333-as, vagy ha jobban tetszik a PC2700-as memóriák fogadására lesz hivatott, ezenkívül pedig többek között egy AGP4x-es slot, egy ATA/133-as kontroller, valamint egy integrált AC'97-es hangrendszer is az újdonság részét képezi majd. Különböző információk szerint, ha a KTVA333 tesztjei szépen rendben lefolynak, akkor legkorábban a jövő év márciusában találkozhatunk majd vele a számítástechnikai kereskedések polcain, ami pedig azt feltételezi, hogy legkésőbb február végén meg kell hogy induljon a sorozatgyártása.

A Lucky Startól kiszivárgott információkból ezenkívül azt is tudni lehet, hogy a VIA KT333-as chipset lényegében a PC2700-as DDR SDRAM memóriamodulok támogatásában különbözik majd a jelenlegi KT266A chipsettől, valamint abban, hogy a chipset új déli hidat (South Bridge) kap, név szerint a VIA VT8233A-t, mely egyébként már a legújabb, ATA/133-as interfésszel rendelkező merevlemezeket is támogatja, azonban ha belegondolunk, ezek nem is teljesen új információk, hiszen a VIA Technologiestól a közelmúltban nagyon hasonló infomációk szivárogtak ki a KT333-mal kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!