Franczy

ASUS P4B266

Kétségtelen, hogy immár csak napok, vagy hetek kérdése, hogy az Intel hivatalosan is bejelentse a sokak által várva várt i845-ös chipset második generációját, a DDR SDRAM memóriatámogatással rendelkező i845 B-step-et, így egyáltalán nem meglepő, hogy egyre több információ lát napvilágot az erre az új chipkészletre épülő alaplapokról, melyek megjelenése ugyancsak a közeljövőben várható.

Az egyik ilyen újdonság az ASUS cég P4B266 típusjelzést viselő alaplapja, melynek egyik legérdekesebb jellemzője, hogy integrált USB 2.0 vezérlővel rendelkezik, ilyen ASUS alaplap pedig eddig még nem létezett, de gyorsan nézzük is tovább, hogy ezenkívül mit nyújt még az ASUS legújabb üdvöskéje! Az ASUS P4B266 egyaránt támogatja a jelenleg forgalomban levő Willamette magos, illetve a közeljövőben debütáló Northwood magos új Intel Pentium 4-es processzorokat, melyek természetesen egyaránt Socket 478-as tokozással rendelkeznek. Az alaplapon található három DIMM memóriafoglalatba maximálisan 2 GB PC1600-as, illetve PC2100-as szabványnak megfelelő DDR SDRAM memória tehető be, mely memóriáknak azonban ECC nélkülieknek kell lenniük. Az ASUS P4B266-on található egy AGP4x-es slot, hat PCI slot, egy CNR slot, egy integrált, hatcsatornás C-Media CMI8738-as hangrendszer, mely opcionálisan S/PDIF ki- és bemenetekkel rendelkezhet, egy opcionális, Intel gyártmányú 10/100 Mbit-es LAN kontroller, valamint a már említett USB 2.0 kontroller is az alaplap részét képezi, mely kontroller egyébként az NEC fejlesztése, és négy darab USB portot képes kezelni.

Az ASUS P4B266 említésre méltó szolgáltatása még az SFS (Stepless Frequency Selection) rendszer, melynek segítségével az alaplapba helyezett processzorok rendszerbusz frekvenciája 1 MHz-es lépésekben állítható, vagyis az ASUS újdonságával várhatóan a számítógépes tuning szerelmesei is meg lesznek majd elégedve. Ugyancsak említésre méltó szolgáltatás a gépi hangon megszólaló hardverdiagnosztizáló rendszer, a Post Reporter, valamint az ASUS EZ Plug, mely lehetővé teszi az ASUS P4B266 használatát régebbi tápegységgel szerelt számítógépház esetében is. Végül pedig arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az ASUS P4B266 a Smart Card Readerek, illetve Memory Stick Readerek kezelésével is könnyedén megbirkózik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!