Csabi

Új duálprocesszoros alaplap az ASUS-tól

Az AMD a héten mutatta be az Athlon MP 1900+ processzorát, és a kétprocesszoros konfigurációk kialakítását is támogató AMD-760 MPX chipkészletét. Az új CPU komoly teljesítményét és nagy hatékonyságát többek között a QuantiSpeed architektúrának és a Smart MP technológiának köszönheti.

Az Athlon MP processzorok befogadására alkalmas alaplapok közül egyre több fog megjelenni az új, AMD-760 MPX chipkészlettel. Ezt jól mutatja, hogy eddig már az Abit, a GigaByte, az MSI és a Tyan is jelezte, hogy a jövőben gyártani fognak a legújabb lapkakészletre épülő, duálprocesszoros alaplapokat, amelyek valószínűleg a jövő év első negyedévében kerülnek majd piacra. Az előbb felsorolt cégek mögött természetesen az ASUS sem maradhatott le, ezért bemutatta a vadonatúj, A7M266-D típusú alaplapját.

Az ASUS A7M266-D a rajta megtalálható AMD-760 MPX chipkészletnek megfelelően két darab Athlon MP processzor befogadására alkalmas. A cég szerint az Athlon XP, az Athlon és a Duron CPU-kat is támogatja, de ezekből csak egyet lehet használni. Az új, ATX kialakítású alaplapon négy darab DIMM memóriafoglalat kapott helyet, amelyekbe összesen 4 GB PC2100/PC1600 DDR SDRAM memória helyezhető. Ezek mellett megtalálható egy AGP Pro, két darab 66 MHz-es, 64 bites PCI, és három darab 33 MHz-es, 32 bites PCI foglalat is. Az alaplapon helyet kapott egy hatcsatornás, C-Media CMI8738 audiovezérlő is. Az ASUS A7M266-D támogatja a COP (CPU Overheating Protection) technológiát, amely automatikusan leállítja a rendszert, mielőtt a processzor tönkremenne egy esetleges túlmelegedés miatt. Az ASUS az új terméke esetében egy olyan biztonsági megoldást is felhasznált, amely képes érzékelni a nem kompatibilis AGP kártyákat, így hatékonyan védi az alaplapot.

Az ASUS a legújabb alaplapját már nagyobb mennyiségben is el kezdte szállítani. Ennek ellenére a cég hivatalosan egyelőre még nem kívánt beszámolni az A7M266-D áráról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loose #5
    Hi
    A duál cuccos alaplapok csak két procival müködnek vagy lehet ideiglenesen egy procival müködtetni?
    ja és ugyanolyan proci kell bele??

    Üdv
  • Kis-Bob #4
    ....uhh, asszeem nekünk,halandók számára ez megfizethetetlen lesz :(((
  • Anee #3
    gát olyan nForce szinten lesz maxx
  • UnConnecteD #1
    Jo kis cucc lesz ez